Ukemeny for uke 24
Jeg håper du har hatt en riktig fin pinse! Det har jeg! Kost meg skikkelig mye! Nå er det tilbake til hverdagen igjen. Det er godt det også. Jeg liker hverdagen, jeg. Med sine faste aktiviteter og rutiner.
I og med at 2. pinsedag er på en mandag, blir ukens ukemeny én dag kortere. Jeg ønsker deg en god uke. Og husk! Nyt livet og nyt maten!
Tirsdag 10. juni – Rekesmørbrød med avokado
Jeg vet at dette egentlig ikke går helt inn under middagskategorien, men ettersom dette er så godt, tar jeg det med allikevel. Du kan jo eventuelt ta det som litt kveldskos, hvis det passer bedre.
Onsdag 11. juni – Grillet makrell med gulrot- og kålstuing
Dette synes jeg er skikkelig snaddermat! Enkelt å lage er det også, og da kan man ikke være noe annet enn superfornøyd.
Torsdag 12. juni – Spagetti med hvitløk og parmesan
Dette er virkelig noe av det enkleste og beste som går å lage på et kjøkken. Alle former for pasta passer virkelig som fot i hose sammen med hvitløk, parmesan og god olivenolje. Og det er nesten de eneste ingrediensene som er i denne middagen.
Fredag 13. juni – Ostegratinert blomkål med bacon
Den norske blomkålen har kommet i butikkene, og det feirer vi med denne gratinerte varianten.
Lørdag 14. juni – Tyrkisk pizza på grillen
Denne tyrkiske pizzavarianten, med spinat- og fetaostfyll, lagde jeg første gang for mange år siden, og den er fremdeles like god! I år har jeg også lagt italiensk pizza på grillen mange ganger allerede. Oppskriften på den kommer på bloggen!
Søndag 15. juni – Små paier med chorizofyll
Er du glad i pai? Det er jeg. Skikkelig glad i pai! Her har jeg lagd 4 små porsjonspaier istedenfor 1 stor. Du kan gjerne lage den som 1 stor hvis du heller vil det. Da må du steke den i ca. 30 minutter, og kanskje du også må legge på litt fløte eller melk for å få nok fyll. Pølsemengden kan være den samme.
Ukens dessert – Vannmelon- og jordbærdessert
Her gjelder definitivt setningen om at det enkle er det beste, for det er virkelig ikke mye snikk snakk med denne desserten! Jeg håper at de norske jordbærene kommer i løpet av denne uka. Da blir desserten ekstra god!
Ukens saftige gjærbakst – Blåbærboller med creme fraiche
Det er så godt som umulig å spise bare én av disse bollene når du først tar et jafs. De er rett og slett supergode!
En riktig god uke til deg!