Det er ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god middag. Noen få utvalgte råvarer og du er virkelig et godt stykke på vei. Her er det spagetti, squash og fetaost som får lov til å stå i sentrum for denne superenkle og gode hverdagsmiddagen!

Jeg synes middagen blir best når jeg bruker skikkelig fetaost – altså den osten som er lagd av saue- og gjeitemelk – og ikke den som vi tror er feta, men er lagd av kumelk. Originalen gir ganske mye mer smak. Du bruker selvfølgelig akkurat den varianten du vil!

Du bruker akkurat like lang tid på å lage denne middagen som det tar å koke spagettien. Den passer derfor inn i kategorien «middag på under 30 minutter».

Spagetti med squash og fetaost

Dette trenger du for å lage spagetti med squash og fetaost til 4 personer
400 g spagetti
3 ts salt
2 fedd hvitløk
½ rød chili
1 squash
2 ss olivenolje
½ ts Maldonsalt
4-5 grener oregano
nykvernet pepper
25 g smør
50 g fetaost – det er best når du bruker den ekte fetaosten

Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Vannet skal være like salt som saltvann i skjøen. Ha i spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden, heller du spagettien over i et dørslag og lar den renne av.

Mens spagettien koker, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og skjærer squashen i tynne skiver og har det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og Maldonsaltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter. Hakk opp krydderurtene og tilsett halvparten av dem i panna. La det surre videre. Ha over rikelig med nykvernet pepper og rør inn smøret.

Nå begynner etter all sannsynlighet spagettien å være ferdig. Så snart kokevannet er rent av, hvelver du den over i stekepanna og rører den sammen med hvitløken og olivenoljen.

Spagetti med squash og fetaost

Riv fetaosten opp i småbiter og rør den inn. Dryss over resten av urtene og server.

Spagetti med squash og fetaost

God måltid!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *