Spagetti med squash og fetaost
Det er ikke så mye som skal til for å lage en skikkelig god middag. Noen få utvalgte råvarer og du er virkelig et godt stykke på vei. Her er det spagetti, squash og fetaost som får lov til å stå i sentrum for denne superenkle og gode hverdagsmiddagen!
Jeg bruker bestandig fetaost laget av geitmelk til denne middagen, men om du synes det blir litt for skarpt i smaken, kan du selvfølgelig bruke en tilsvarende ost laget av komelk også.
Du bruker akkurat like lang tid på å lage denne middagen som det tar å koke spagettien. Den passer derfor inn i kategorien “middag på under 30 minutter”.
LES MER! Sånn lager du supergod og kjapp PØLSEGRYTE I ÉN KASSEROLLE – ONE POT MIDDAG!
Ingredienser
Spagetti med squash og fetaost
3 ts salt
2 fedd hvitløk
0.5 rød chili
1 squash
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
0.5 ts nykvernet pepper
5 greiner oregano
25 g smør
50 g fetaost
Slik gjør du
Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Vannet skal være like salt som saltvann i skjøen. Ha i spagettien og kok den etter anvisning på pakken. Når det er ca. ½ minutt igjen av koketiden, heller du spagettien over i et dørslag og lar den renne av.
Mens spagettien koker, finhakker du hvitløkfeddene og chilien og skjærer squashen i tynne skiver og har det i en stekepanne med høye kanter sammen med olivenoljen og Maldonsaltet. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter. Hakk opp krydderurtene og tilsett halvparten av dem i panna. La det surre videre. Ha over rikelig med nykvernet pepper og rør inn smøret.
Nå begynner etter all sannsynlighet spagettien å være ferdig. Så snart kokevannet er rent av, hvelver du den over i stekepanna og rører den sammen med hvitløken og olivenoljen.
Riv fetaosten opp i småbiter og rør den inn. Dryss over resten av urtene og server.
God måltid!
[…] Mandag 27. oktober – Spagetti med squash og fetaost […]