Ukemeny for uke 27
Så fantastisk deilig med litt ovale morgener og sene kveldstimer! Den siste uka har jeg vært et sted midt mellom jobb og ferie, altså at jeg har for det meste hatt ferie, men har jobbet litt innimellom. Det er sånn man kan gjøre det når man jobber for seg selv. Denne uka tror jeg blir likedan. Kanskje litt mer jobb, men masse nytelse også. Jeg har store forventninger om å få masse ny inspirasjon denne uka. Følg med på bloggen!
Jeg håper du også har en fin sommer med god mat og god drikke! Det er viktig! Og husk! Nyt maten og nyt livet! En riktig god uke til deg!
Mandag 30. juni – Kyllingwok med cashewnøtter
Gode smaker og kjapp tilberedning. Det kan vi like på den siste mandagen i juni.
Tirsdag 1. juli – Små pannekaker med røkt laks og rødbeter
Noen stor middag kan vel ikke dette sies å være men så godt at jeg tar dem med i middagsoversikten for det. Smaker fantastisk godt en sommerkveld sammen med noe godt i glasset.
Onsdag 2. juli – Brenneslesuppe og tomatbrød
Vil du bli kvitt brenneslen som vokser rundt plena di? Putt den i suppa!
Brenneslesuppe er kjempegodt og absolutt verdt å lage i lpet av sommeren.
(foto på dette bildet er Mette Møller)
Torsdag 3. juli – Grillet laks med råstekte poteter og pesto
Blir aldri feil med laksemiddag og råstekte poteter. Dette er virkelig en stor gjenganger her i familien. Når det er grillvær, griller jeg fisken og når været tilsier at mor vil være inne, blir det enten stekepanna eller stekeovnen for fisken. Det er det som er så fint med sånn type mat; den er superkjapp å tilpasse.
Fredag 4. juli – Fiffig kyllinggrilling
Å grille en hel kylling over en boks med øl eller cider, gir garantert et saftig og godt resultat. Sjekk ut oppskriften og prøv du også!
Lørdag 5. juli – Ribberull med aïoli
Dette bare må du lage en gang i løpet av sommeren. Ribberull er perfekt sommermat, og lag den gjerne på grillen.
(foto på dette bildet er Mette Møller)
Søndag 6. juli – Risotto med asparges og bønner
God risotto med sprøstekt bacon, gode bønner og årets asparges. Det er godt det. Her er det bare å nyte!
Ukens dessert – Bringebær- og valnøttkake med supergod glasur
Har du lyst på en superdupergod kake? Da synes jeg du skal lage denne! Så saftig, så god og så vakker å se på!
Ukens gode gjærbakst – Små snurrer med fyll av fetaost og spinat
Små og søte er de av utseende. Saftige og smakfulle er de i smaken! Er ikke disse spinatsnurrene fine! De er som skapt for å bli servert sammen med en god suppe eller en tallerken med spekemat!
En riktig god uke til deg!
Hei – tror du dette lar seg gjøre i en steikeovn på noen måte? 🙂
Hei Anja. Hvilke av oppskriftene er det du tenker på da?