Kjøttboller, ost, tomat og potetlefser i matboksen
Skal du ha kjøttboller til middag, kan du lage litt ekstra for så å legge dem i morgendagens matpakke. Kalde kjøttboller smaker kjempegodt for både små og store. Her er de plassert i en romslig boks sammen med potetlefser, cherrytomater, ostestenger og pekannøtter. Selv om matboksen på bildet er forholdsvis barnslig, vil jeg si at dette også er en super lunsj for oss voksne.
Vil du ha kjøttboller til middag? Da kan du lage tomatsaus og koke spagetti til dem. Oppskriften finner du her.
Dette trenger du for å lage 14-16 kjøttboller
500 g kjøttdeig
1 fedd hvitløk
1 egg
½ ts spisskummen
2 ss tørre brødsmuler eller griljeringsmel
1 ts salt
nykvernet pepper
smør og olje til steking
Ha kjøttdeigen i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland det og resten av ingrediensene til kjøttbollene godt sammen. Jeg synes det er enklest å bruke fingrene.
Væt håndflatene med vann og rull ut kjøttboller. Dette skal gi 14–16 kjøttboller. Stek kjøttbollene i smør og olje på forholdsvis sterk varme til de er gjennomstekte. Det tar bare noen få minutter.
Til resten av matpakka
1 potetlefse
7-8 pekannøtter
noen ostestaver
5 cherrytomater
God lunsj!