Ukemeny for uke 34

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 34

Sommerferien er fedinitiv over, og det er tilbake til hverdagen for hele familien. Ungene her i huset gleder seg til å ta fatt på et nytt skoleår. Kanskje litt mer spente på hvordan det blir å stå opp tidlig på morgenene igjen, men det skal nok gå bra det også.

Som vanlig blir det litt av hvert av middager i ukemenyen. Fisk, vegetar, rødt og hvit kjøtt. Uka føles best – rent matmessig – når maten varieres.

Jeg håper du får en strålende fin uke. Og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 34

 

Mandag 18. august – Couscoussalat med ovnsbakte grønnsaker

Dette er skikkelig god og lettvint middag. Bak ulike grønnsaker i stekeovnen og bland det sammen med couscous. Her serverer jeg bare couscousen sammen med godt brød. Salaten passer også veldig godt sammen med både stekt kjøtt og stekt fisk.

Ukemeny for uke 34

 

Tirsdag 19. august – Kyllingsalat med brødkrutonger

Denne salaten er i tett familie med cæsalsalaten – frisk, crispi og mettende.

Ukemeny for uke 34

 

Onsdag 20. august – Fiskesandwich

Bruk sei, torsk, laks, ørret eller flyndre, som jeg gjør her, til denne sandwichen. Den blir skikkelig god med alle disse fiskeslagene. Erte- og yoghurtmosen, som jeg lager til, er virkelig verdt å prøve seg på også.

Ukemeny for uke 34

 

Torsdag 21. august – Lammeboller og pasta

Kjøttboller og pasta er en av middagsrettene som alltid går hjem. Det er aldri en dag som ikke passer for en kjøttbolle eller to. Til disse bollene bruker jeg lammekjøttdeig, noe som ikke er veldig vanlig å bruke i det norske kjøkkenet. Om du nå ikke skulle finne lammekjøttdeig i en butikk i din nærhet, er det fullt mulig å bruke samme oppskrift og fremgangsmåte til vanlig kjøttdeig også.

Ukemeny for uke 34

 

Fredag 22. august – Spansk sei

Denne oppskriften fikk jeg for mange år siden av min manns daværende sjef. Og det er en god grunn til at den fremdeles lever i beste velgående. Den er skikkelig smaksrik og god!

Ukemeny for uke 34

 

Lørdag 23. august – Skinkebiff med spekeskinke og de beste ovnsbakte potetene

Dette er snerten middag på kort tid, og det er etter min mening helt perfekt.

Potetene er verdt å nevne, for de er rett og slett veldig gode. Jeg koker dem først, før jeg har dem i langpanna og steker dem.

Ukemeny for uke 34

 

Søndag 24. august – Langpanne med grønnsaker og godt kjøtt

Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Langpanna er redningen! Skrell og vask grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, sleng oppi en kotelett eller to, og vips har du en strålende middag! Så enkelt kan det gjøres! Og så godt!

Ukemeny for uke 34

 

Ukens dessert – Fylte, små vannbakkels

Har du lagd vannbakkels noen gang? Hvis ikke, skal du få en god grunn til å prøve det nå. Der er kjempegodt! Det som er spesielt med vannbakkelsen er at du koker røren før du steker den. Ikke vanskelig, men du må røre godt og jevnt under kokingen.

Ukemeny for uke 34

 

Ukens gode gjærbakst – Hjemmebakt speltbrød

Her kommer en god oppskrift på et saftig og godt brød bakt med ulike typer speltmel. Her bruker jeg også en spelttype som heter perlespelt. Det er hele speltkornet som er polert. Hvis du ikke har det tilgjengelig, bruker du helkorn av hvete i stedet for. Og skulle du mangle det også, er det ikke værre enn at du erstatter det med sammalt mel i stedet for.

Ukemeny for uke 34

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon