Kyllingspyd med paprikasaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingspyd med paprikasaus

Har du lyst på enkel og skikkelig snadrete mat i dag? Kanskje disse kyllingspydene er tingen å lage da? Små kyllingspyd, marinert og penslet med en kjempegod paprikasaus.

Grillet paprika, som ligger på glass i vann og vineddik, er å få kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Spør om hjelp til letingen hvis du ikke finner dem selv. Du kan også grille paprikaene på grillen selv til de blir helt svarte i skallet. Legg dem så i en pose og knyt igjen. Etter ca. 20 minutter kan du lett rive av det svarte skallet. Da er de klare til bruk.

Disse kyllingspydene er supre å servere sammen med denne supersalaten!

Her har jeg laget kyllingspydene på grillen. Du kan også legge dem under grillelementet i stekeovnen. Det fukner kjempefint!

Kyllingspyd med paprikasaus

Dette trenger du for å lage kyllingspyd med paprikasaus til 4 personer
1 ½ glass grillet rød paprika, á 190 g netto vekt
2 fedd hvitløk
saft av ½ sitron
1 ts sukker
½ ts chilipulver
¼  tørket, malt ingefær
2 ts Dijonsennep
½ ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje
500 g kyllingbrystfilet
20 trespyd

Start med paprikasausen. Hell ut væsken som paprikaene ligger i og ha paprikaene i en blender sammen med resten av ingrediensene – unntatt oljen og kyllingfiletene – og mos det sammen til det blir en jevn og glatt saus. Halvparten av sausen skal du bruke etter grillingen, så den setter du til side. Resten skal du marinere kyllingkjøttet i. Den rører du inn oljen i før du enten har en brødpose eller i en skål.

Skjær kyllingfiletene i litt tykke strimler og legg dem i marinaden. La kjøttet marineres i 20–30 minutter mens du varmer grillen og legger trespydene i vann.

Træ én strimle på hvert spyd. Grill kyllingen på høy varme i ca. 3 minutter på hver side. Pensle den gjenværende paprikasausen på spydene etter hvert som de er ferdiggrillet på en side.

Kyllingspyd med paprikasaus

Kyllingspyd med paprikasaus

Kyllingspyd med paprikasaus

Kos deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon