Ukemeny for uke 36
Denne kommende uka kjenner jeg at jeg har lyst på skikkelig god mat full av fargerike norske grønnsaker. Det er jo virkelig nå de er på sitt beste, så jeg tenker at her er det bare å ta for seg! Derfor blir det både grønnsakssuppe og risotto med høstens erter og blomkål. Deilig!
Det blir dessuten plass til en deilig kake og saftige epleboller til helgen.
Jeg håper du får en strålende uke! Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 1. september – Grønnsakssuppe med italienske aner
Hvis det ikke var for at magen ville gått lettere bananas, kunne jeg spist grønnsakssuppe i ulike varianter hver eneste dag hele høsten! Vi er heldige nå på høsten når butikker og markeder bugner av friske, fargerike og sprø grønnsaker. Det er så utrolig mye godt å velge blant!
Tirsdag 2. september – Saftig kyllingsalat med feta og oliven
En god kyllingsalat er bestandig er slager på middagfronten, og følger du stekeanvisningene i oppskriften er du sikret en skikkelig saftig kyllingfilet også!
Onsdag 3. september – Risotto med blomkål og stekt laks
Risottoris, erter, blomkål og laks i en skjønn forening i denne middagen! Kos deg!
Torsdag 4. september – Koteletter og brokkolisalat
Værvarselet her hjemme lover nesten sommer igjen denne uka, så jeg satser på at det blir vær til grilling. Skulle det ikke være det hos deg, kan du godt steke disse kotelettene i stekepanna også. Det fungerer riktig så bra.
Fredag 5. september – Fantastisk gode pølser i brød
Jeg tror vi går for skikkelig gode pølser med brød til middag i dag. Sammen med en yoghurt- og auberginesaus og en supergod sennepsmajones.
Lørdag 6. september – Makrell med indisk vri
Makrellen er fremdeles i sesong, så gå i butikken og kjøp med deg en aldri så lite lass. Her får makrellen følge med indiske smaker.
Søndag 7. september – Saftige grillspyd med hjemmelagde brød til
Dette er skikkelig snaddermat som passer for hele familien! Gode indiske smaker.
Ukas dessert – Myk brownies med is og varm sjokoladesaus
Dette er en av de beste browniesoppskriftene jeg har prøvd meg på. Kunsten når du steker brownies er å få den sprø utenpå og med en deilig myk kjerne.
Det er ikke mye som slår smaken av nystekte, luftige boller. Det blir jo en egen stemning i huset når bolleduften siger ut av stekeovnen og det eneste du kan gjøre er å vente på at bollene skal steke ferdig og bli kalde nok til at du greier å ta i dem.
En riktig god uke til deg!