Krabbe og hvitløksmajones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Krabbe og hvitløksmajones

Da husets 13-åring etterspurte krabbespising her om dagen,  kjente mor hun gjerne ville trå til. Han var nok påvirket at både reklamen på TV, der vi kan se mesterkokk Ørjan Johannessen tilberede nykokte krabber, og en fiskedisk som formelig bugner av kokte krabber på vår lokale Rema 1000. Jeg kjenner at den form for reklamepåvirkning er helt greit for meg!

Så da dro vi i butikken og kjøpte med oss kokte krabbeklør. Vel hjemme fikk vi oss en skikkelig smakfull, fingerspisende middag. Elsker mat som dette!

Jeg har lyst til å berømme Rema 1000 for at de faktisk har satset ganske så mye på god fersk mat det siste året. Mat som vi som bor på landet, vanligvis ikke har funnet i våre lavprisbutikker. (Dette er ikke et betalt blogginnlegg – bare så det er sagt.)

Jeg hadde akkurat vært og kjøpt ferske maiskolber, så de fikk være dessert. De passer jo som dessert til det aller meste. Du kan lese mer om vår maisplukketur i fjor her.

Krabbe og hvitløksmajones

Dette trenger du for å lage grønnsaksstekte krabbeklør med hvitløksmajones til 4 personer
og grillede maiskolber til dessert

Grønnsaksstekte krabbeklør
1 løk
3 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts tørkede chiliflak eller 1 fersk chili
800 g kokte krabbeklør
1 liten squash
salt
nykvernet pepper
2 vårløk
8-10 greiner persille
saft av ½ lime

loff til servering

Hvitløksmajones
1 fedd hvitløk
1 eggeplommer
1 ½ dl maisolje eller annen nøytral olje
1–2 ss sitronsaft
salt
nykvernet pepper
1–2 ts vann

Grillede maiskolber
4 kolber mais – helst fersk
1 ss olivenolje
salt
nykvernet pepper

Start med hvitløksmajonesen. Riv eller press hvitløkfeddene i en bolle. Ha i eggeplommen og pisk det sammen. Tilsett noen dråper olje og visp den inn. Så tilsetter du noen dråper til og visper den inn. Da kan du fortsette å spe i en helt tynn, tynn stråle mens du hele tiden visper kraftig. Tilsett nok olje til at du får en fyldig og fin majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Jeg bruker ofte å røre inn bitte litt vann helt til slutt, for å få majonesen litt mer flytende.

Krabbe og hvitløksmajones

Maiskolber trenger ganske lang tid på grillen, så gjør dem gjerne klar nå. Fjern alle bladene og trådene rundt kolbene, hvis de er helt ferske. Pensle dem med oljen og legg den på en medium til medium minus varm grill. Snu på dem innimellom og grill dem til de blir brunflekkete og maiskornene har blitt myke. Dryss over salt og pepper ved servering. Gjerne også litt ekstra med smør.

Skrell og hakk opp løken og hvitløksfeddene og ha i en wokpanne sammen med olivenoljen og chiliflakene. Finhakk chilien hvis du bruker fersk chili. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter til løken blir blank.

I mellomtiden knuser du opp krabbeklørne. Du kan bruke en nøtteknekker, en liten hammer eller noe annet som egner seg til å sprekke opp krabbeskall. Del opp squashen først i skiver, så skivene i to. Skru opp varmen på panna og ha i både krabbe og squash. La det frese i noen minutter til squashen blir myk og krabbeklørne varme. Smak til med salt og pepper. Skjær vårløken i ringer og hakk opp persillen og ha i det og limesaften helt til slutt.

Krabbe og hvitløksmajones

Skjær opp noen skiver med godt brød. Finn fram en stor bunke med servietter og server!

Krabbe og hvitløksmajones

Dypp brødet i majonesen og dypp brødet rett i panna slik at du får med deg alle de gode smakene!

Krabbe og hvitløksmajones

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon