Er det torsdags-, fredags- eller lørdagstaco som gjelder hjemme hos dere?

Hvis du har lyst på litt variasjon fra den vanlige varianten, kan du jo prøve denne: En kjempegod bifftaco med guacamole og hjemmelaget tomatsalsa.

Bifftaco med ferske tacolefser

Oppskrift på bifftaco med tomatsalsa og guacamole
til 4 personer

Tacoen
500 g entrecôte
1 ss olivenolje
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummen
½ ts paprikapulver
½ ts salt
nykvernet pepper

Tomatsalsa
3 tomater
1 fedd hvitløk
½-1 chili
1 vårløk
1 ts balsamicoeddik
½ potte koriander
flaksalt
nykvernet pepper

Guacamole
2 avokadoer
1 fedd hvitløk
½ potte koriander
noen dråper tabasco
saft av ½ lime
flaksalt
nykvernet pepper

Til servering
tacolefser
rømme
salat
revet ost

Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha det i en bolle sammen med resten av ingrediensene. Bland det godt sammen. La det ligge slik mens du lager resten av det du trenger til tacoen.

Del tomatene til salsaen i små terninger. Her bruker jeg både gule og røde tomater. Finhakk hvitløkfeddet og chilien. Hvor mye du bruker av chilien, og om du tar med frøene eller ikke, bestemmer du ut i fra hvor sterk du ønsker at salsaen skal være. Jeg synes den er best når den biter litt.

Del avokadoene i to og skap ut kjøttet. Mos det med en gaffel. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og hakk opp korianderen. Rør sammen alle ingrediensene til avokadomosen. Smak til med salt og pepper.

Bifftaco med ferske tacolefser

Varm en stekepanne til den er skikkelig god og varm. Ha i kjøttbitene og stek dem kjapt. Med så små terninger, tar stekingen bare noen få minutter.

Bifftaco med ferske tacolefser

Ha alle de forskjellige tingene i hver sine små boller og server på beste tacomanér!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *