Hjemmelagd frokostblanding

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hjemmelagd frokostblanding

Hjemmelagd frokostblanding kan jammen meg være farlig godt! Jeg kjenner i alle fall en stor trang til å stikke neven ned i oppbevaringsglasset for å ta med meg en liten neve hver gang jeg går forbi. Bare for å gnafle litt.

Selv om jeg kaller dette frokostblanding, kan du særdeles gjerne spise det til både lunsj og kveldsmat også. Eller når du har lyst på et lite mellommåltid når det nå skulle være på døgnet.

I oppskriften kan du se at jeg bruker frysetørret bringebær. Det får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Det er absolutt ingen krise om du ikke har det.

Hjemmelagd frokostblanding

PS! Jeg lager bestandig dobbel porsjon når jeg først er i gang. Det forsvinner så fort allikevel. Når du lager dobbel porsjon, fordeler du det utover to stekebrett.

Dette trenger du for å lage en porsjon hjemmelagd frokostblanding
50 g hasselnøtter
50 g pekannøtter
300 g lettkokte havregryn
40 g mykt brunt sukker
40 g flytende honning
40 g sommerhonning
25 g tørkede tranebær
50 g rosiner
25 g gule rosiner
15 g frysetørrede bringebær

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft og kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk hasselnøttene og pekannøttene før du har dem i en bolle sammen med grynene og det brune sukkeret. Bland det sammen. Hell over honningen og rør det sammen. Hvelv det over på stekebrettet og fordel det utover.

Stek frokostblandingen i 20 minutter. Ta ut brettet og ha i tranebærene og rosinene. Bland det sammen før du setter brettet tilbake i stekeovnen og steker videre i ca. 10 minutter.

Hjemmelagd frokostblanding

Avkjøl frokostblandingen helt før du smuldrer opp bringebærene og blander inn. Ha frokostblandingen i et lufttett glass.

Hjemmelagd frokostblanding

Hjemmelagd frokostblanding

Jeg synes frokostblandingen smaker kjempegodt både sammen med søtmelk og surmelk og med gresk yoghurt.

 

 

 

5 kommentarer til “Hjemmelagd frokostblanding”

 1. Hei!
  Du skriver at frysetørkede bringebær fåes kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker. Meny og Jacobs må vel kalles velassorterte, men ingen av dem har det. Fant noen på Maschmanns matmarked, men de inneholder bare 29 % bringebær – resten er kokosfett, sukker + en del andre ingredienser. Bringebær kan kjøpes på nettet, men de koster jo «det hvite ut av øyet». Har du noen konkrete tips om hvem som fører tørkede bringebær?
  Mvh. GQ

  • Hei Gunnbjørg!
   Jeg har kjøpt mine på Meny i Sarpsborg, men det er nok ikke bestandig at de har dem. Jeg finner noen plastbeger med både bringebær, jordbær og blåbær innimellom. Og de jeg bruker er bare rene bær som er frysetørret, uten at de er tilsatt noen verdens ting. Utenom det vet jeg dessverre ikke hvor du kan finne det. Beklager.
   Frokostblandingen blir veldig god uten også!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon