Mine beste epleoppskrifter
Nå er de norske eplene klare for å bli brukt i stort monn! Herlig!
Her har jeg funnet frem noen gode eplefavoritter her på bloggen. Kanskje du finner noe du har lyst til å lage du også? Så, plukke epler fra egen hage eller gå på epleslang!
Saftig eplekake med nøttetopping
Kan du tenkte deg noe bedre enn en varm eplekake med mengder av saftige epleskiver, rikelig krydret av kanel og med knasende valnøtter på toppen!
Denne oppskriften er fra den svenske konditoren Roy Fares, som akkurat har gitt ut boka “United states of cakes”. Jeg falt pladask fra første bitt!
I oppskriften her står det at du skal bake eplene på grillen, men her må det virkelig skytes inn at du kan veldig gjerne bake disse eplene i stekeovnen også.
Dette er farlig godt!
Oppskriften på denne eplekaken er god og gammel. Her lager jeg eplemos av ett av eplene, som jeg legger oppå røren før jeg fordeler epleskivene over. Det gir ekstra saftighet til kaken.
Jeg har ikke noen kald kjeller å putte kokt syltetøy i, så jeg bruker å fryse ned kokt syltetøy også. Da bare har jeg det i plastbeger så snart det er kokt.
Her har jeg brukt bolleoppskriften som jeg bestandig bruker som jeg tilsetter små eplebiter i, og drysser demerarasukker over. Disse er absolutt verdt å prøve seg på!
Supergode engelske scones med rosiner og epler
Disse små eplekakene bruker en tradisjonell engelsk sconesoppskrift til grunn. Bak, spis og nyt!
Nyt eplene nå!
Hei hei!
Kom over bloggen din på Matprat, siden du er månedens blogger og ble inspirert av filosofien din. Kult med noen som satser og tør 🙂 Blir kjekt å følge deg videre.
Ta gjerne en tur innom bloggen min for en titt! Jeg er nettopp startet opp og setter stor pris på konstruktive tilbakemeldinger fra dere som er mer drevne 🙂
Ha en fin uke!
Trine – Klisjéhjemmet
Hei Trine!
Bloggen din ser jo kjempefin ut! Så fine bilder!
Jeg tror det er noe feil med oppløsningen av bildene på forsiden. De ser veldig lavoppløste ut. Nåe jeg går inn på de ulike oppskriftene, har bildene riktig oppløsning.
Masse lykke til videre 🙂