Ukemeny for uke 43

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 43

Ny uke og nye muligheter for å spise god mat! Som vanlig har jeg plukket ut litt av hvert til ukemenyen. Her finner du både torsk rullet i god spekeskinke og en kjapp risrett med kalkunkjøtt og frosne erter. Til helga foreslår jeg å lage en supergod pai med massevis av ost og skinke i, og så får du oppskriften på én av 80-tallets store slagere: Hawaiiburgeren! Kan du huske den? Hamburgeren med en skive ananas og smeltet ost på toppen!

Jeg håper du får en superfin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 43

 

Mandag 21. oktober – Kjapp hverdagspasta

Denne middagen lager du på like kort tid som det tar å koke pastaen!

Ukemeny for uke 43

 

Tirsdag 22. oktober – Stekt torsk med spekeskinke 

Det er godt med noe salt å spise sammen med fisk, og kanskje spesielt torsk. Jeg vet det er flere med meg som er svake for lettsalta torsk med sprøstekt bacon ved siden av. Her er en liten vri på klassikeren: torskefileter surret i spekeskinke servert med gulrot kokt ris. Veldig godt det også!

Ukemeny for uke 43

 

Onsdag 23. oktober – Kjapp risgryte med kalkunfilet

Jeg har en stor forkjærlighet til middager som lages i én gryte eller panne. Det er så deilig å slippe å måtte vaske opp uendelig mange kjeler etter en vanlig hverdagsmiddag. Denne risgryta passer inn i den kategorien. I tillegg er den kjapp å lage og god å spise! Da er det bare stas!

Ukemeny for uke 43

 

Torsdag 24. oktober – Laks med ostesaus og pasta

Dette er skikkelig luksus mat på 1-2-3!

Ukemeny for uke 43

 

Fredag 25. oktober – Hawaiiburger

Hawaiiburgeren var en av de virkelig store slagerne på midten av 80-tallet. Jeg hadde helt glemt at det smaker godt med en saftig ananasskive under lett brunet og godt smeltet ost. Begge deler pent plassert oppå en saftig hamburger.

Ukemeny for uke 43

 

Lørdag 26. oktober – Quiche med ost og skinke

Er du glad i pai? Det er jeg! Her er en supergod versjon med massevis av ost og skinke i.

Ukemeny for uke 43

 

Søndag 27. oktober – Gumbo – skikkelig snaddermat fra Louisiana

Gumbo er vanlig helgemiddag i sørstatene, og hver familie har sine forskjellige oppskrifter på gumbo med både skalldyr, kylling og ordentlig spicy pølser.

Ukemeny for uke 43

 

Ukens kake – Ostekake med bær- og gelelokk

Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.

Ukemeny for uke 43

 

Ukens gode gjærbakst – Søte små solbrød

Solbrødene har fått navnet sitt nettopp fordi de er fulle av golrot som gjør dem til skinnende små soler.

Ukemeny for uke 43

En riktig god uke til deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon