Ukemeny for uke 43
Ny uke og nye muligheter for å spise god mat! Som vanlig har jeg plukket ut litt av hvert til ukemenyen. Her finner du både torsk rullet i god spekeskinke og en kjapp risrett med kalkunkjøtt og frosne erter. Til helga foreslår jeg å lage en supergod pai med massevis av ost og skinke i, og så får du oppskriften på én av 80-tallets store slagere: Hawaiiburgeren! Kan du huske den? Hamburgeren med en skive ananas og smeltet ost på toppen!
Jeg håper du får en superfin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 21. oktober – Kjapp hverdagspasta
Denne middagen lager du på like kort tid som det tar å koke pastaen!
Tirsdag 22. oktober – Stekt torsk med spekeskinke
Det er godt med noe salt å spise sammen med fisk, og kanskje spesielt torsk. Jeg vet det er flere med meg som er svake for lettsalta torsk med sprøstekt bacon ved siden av. Her er en liten vri på klassikeren: torskefileter surret i spekeskinke servert med gulrot kokt ris. Veldig godt det også!
Onsdag 23. oktober – Kjapp risgryte med kalkunfilet
Jeg har en stor forkjærlighet til middager som lages i én gryte eller panne. Det er så deilig å slippe å måtte vaske opp uendelig mange kjeler etter en vanlig hverdagsmiddag. Denne risgryta passer inn i den kategorien. I tillegg er den kjapp å lage og god å spise! Da er det bare stas!
Torsdag 24. oktober – Laks med ostesaus og pasta
Dette er skikkelig luksus mat på 1-2-3!
Fredag 25. oktober – Hawaiiburger
Hawaiiburgeren var en av de virkelig store slagerne på midten av 80-tallet. Jeg hadde helt glemt at det smaker godt med en saftig ananasskive under lett brunet og godt smeltet ost. Begge deler pent plassert oppå en saftig hamburger.
Lørdag 26. oktober – Quiche med ost og skinke
Er du glad i pai? Det er jeg! Her er en supergod versjon med massevis av ost og skinke i.
Søndag 27. oktober – Gumbo – skikkelig snaddermat fra Louisiana
Gumbo er vanlig helgemiddag i sørstatene, og hver familie har sine forskjellige oppskrifter på gumbo med både skalldyr, kylling og ordentlig spicy pølser.
Ukens kake – Ostekake med bær- og gelelokk
Ostekakeelskere blir aldri helt enige om en ostekake må stekes eller ikke for å kunne kalles en ekte ostekake. Jeg sier gladelig ja, takk til begge utgaver. I denne utgaven har jeg lagd en browniebunn før jeg har på ostekrem og topper det hele med massevis av bær i gelelokket.
Ukens gode gjærbakst – Søte små solbrød
Solbrødene har fått navnet sitt nettopp fordi de er fulle av golrot som gjør dem til skinnende små soler.
En riktig god uke til deg!