Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Innimellom er det store, høye kaker som er tingen å servere! Skikkelig saftige saker som gir nok kake til mange kakeglade.

Her har jeg lagd en mørk og saftig sjokoladekake med en veldig god marengsglasur inni og rundt og pyntet det hele særdeles enkelt med noen hakkede pistasjnøtter på toppen.

Når du skal lage kaker så høye som dette, er det en stor fordel å steke 2 separate bunner. All røren i én og samme form, vil lett kunne gi en kake som er rå midt inni og som synker ned i midten når den er ferdigstekt. Har du to like store former, steker du bunnene samtidig – du kan bruke varmluft, så det går fint. Hvis ikke, steker du ferdig den ene bunnen først, og setter resten av røren i kjøleskapet så lenge. Legg da på noen minutter ekstra steketid på den røren som har stått i kjøleskapet.

Du kan selvfølgelig halvere oppskriften og lage bare én bunn som du kler med den deilige marengsen.

Det har vært heftig gravearbeid rundt matverkstedet mitt nå i flere uker – i hele Rakkestad sentrum sånn i og for seg. Og da har jeg brukt noen av arbeiderne som prøvekaniner på maten jeg har lagt. Blant annet denne kaken. Du kan se bilder av en fornøyd mann litt lenger ned i saken.

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Dette trenger du for å lage en dobbel sjokoladekake med marengsglasur

Bunnene
350 g mykt smør
500 g sukker
2 dl vann
100 g bakekakao
3 dl rømme
5 egg
450 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts natron

Marengsglasuren
350 g sukker – helst helt finkornet
1 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
5 eggehviter
25 g pistasjnøtter til pynt

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og smør to rundformer på 22 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Del smøret i terninger og ha i en miksebolle sammen med sukkeret. Pisk det på høy hastighet til det blir luftig og hvitt. I mellomtiden koker du opp vannet. Ha kakaoen i en bolle og hell over det kokende vannet. Rør det sammen til du har fått ut alle kakaoklumpene. Rør inn rømmen.

Pisk lett sammen eggene i en skål og bland sammen resten av det tørre i en annen bolle. Hell eggblandingen litt etter litt i miksebollen mens mikseren går på forholdsvis lav hastighet. Så har du i kakao- og rømmeblandingen og melblandingen vekselvis. Pisk på lav hastighet, så slipper du at hele kjøkkenet blir fullt av melstøv.

Miks det hele sammen før du fordeler røren i de to forsmurte formene.

Stek bunnene i 50-55 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om bunnene er gjennomstekte. Stikk pinnen midt i kakebunnen. Kommer pinnen tørr ut, er bunnen ferdig. Husk å sjekk begge bunnene. Det er ikke alle stekeovner som steker helt jevnt.

La kakebunnene avkjøles på en bakerist.

Har du en stålbolle til miksmasteren, er den veldig kjekk å bruke når du skal lage glasuren. Har du en miksebolle i plast, må du bruke en stålbolle først, for så å helle massen over i miksebollen etterpå.

Kok opp litt vann i en kjele og sett stålbollen over. Bunnen av bollen skal ikke nå ned til det kokende vannet. Ha i alle ingrediensene til marengsen og pisk det sammen. Fortsett å piske – jeg bruker bare en vanlig ballongvisp – mens massen blir varmet opp. Den skal varmes opp så mye at du kan kjenne at sukkeret har smeltet og at det er forholdsvis varmt å stikke fingeren nedi.

Fest så bollen i miksmasteren og pisk på høy hastighet til glasuren har blitt luftig, stiv og blank. Det tar omlag 7 minutter.

Legg en av kakebunnene på et kakefat. Legg bakepapir innunder kakebunnen – bare så vidt under kaken – og over resten av kakefatet, slik at du ikke søler det til mens du har på glasuren.

Fordel et lag med glasur på kakebunnen – ca. 1/4 av glasuren – før du legger på den andre bunnen og fordeler resten av glasuren over og rundt kantene. Hakk opp pistasjnøttene og strø over.

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Inviter til fest og server kake!

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

Her er Lars – les forhistorien litt lenger opp i saken – prøvekanin! Han ser ut til å være forholdsvis bra fornøyd!

Mørk sjokoladekake med marengsglasur

 

28 kommentarer til “Mørk sjokoladekake med marengsglasur”

  1. Hei, jeg lurer på om det er mulig å bare bake en kakebunn i en rund form størrelse 26
    Mvh Anja.😊

    • Hei Anja! Ja, det går nok bra. Steketiden vil bli litt lengre når du gjør det, så følg med på den. God bakst!

  2. Hei. Denne skal jeg prøve meg på til konfirmasjon på lørdag! Bruker du lett rømme eller seter rømme?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon