Ukemeny for uke 47

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 47

Nå må jeg si at jeg begynner å bli litt lei det regnet som har hatt en lei tendens til å falle fritt ned fra himmelen den siste måneden eller to. Her gjelder det å spise så god mat at man fullstendig glemmer været!

Om du greier å glemme regnet med denne ukemenyen, skal jeg ikke garantere, men jeg håper iallfall at du blir inspirert til å prøve ut noen nye middager – og at du kanskje får en ny favoritt eller tre.

Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk! Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 47

Mandag 17. november  – Nudler med agurk og varmrøkt makrell

Her er vi virkelig nede på sekundtelling kan du se! Mesteparten av disse minuttene går med til å koke opp vannet til nudlene. Og mens du venter på det, kan du dele opp agurker og hakke opp chili og koriander. Makrellen jeg bruker, har jeg kjøpt ferdig i butikken. Samme hvor effektiv jeg er, rekker jeg ikke å røyke den selv på disse små minuttene.

Ukemeny for uke 47

 

Tirsdag 18. november – Pastasalat i full fart

Pasta i ulike former og fasonger er en stadig tilbakevennende favoritt når middagen skal på bordet i en fart eller det er rester i kjøleskapet som gjerne skulle vært brukt opp. Pasta passer jo som kjent, til det aller meste, og når alle av familiens fire medlemmer i tillegg har italieneren som en stor favoritt, er valget enkelt.

Ukemeny for uke 47

 

Onsdag 19. november – Koteletter med enkel saus og gode grønnsaker

Saftige koteletter med saus du lager rett i stekepanna, sammen med rosenkål og asparges. Skikkelig god middag rett og slett!

Ukemeny for uke 47

 

Torsdag 20. november – Fiskegrateng med torsk og gulrot

Fiskegrateng er én av de gamle klassikerne som jeg stadig kommer tilbake til. Ikke på den måten at jeg lager det hver uke, men at det bestandig er like stas når jeg først har lagd det.

Ukemeny for uke 47

 

Fredag 21. noevmber – Wok med kjøttdeig og cashewnøtter

For skal wokresultatet bli bra, er det viktig å ha en plan for hva du skal gjøre når. Når prosessen først er i gang, må du bare kjøre på. Så her gjelder det å gjøre alt klart før showet starter.

Ukemeny for uke 47

 

Lørdag 22. november – Lammegryte med hjerter

Jeg må tyne lammesesongen enda en liten stund. Lammekjøtt er jo så godt!

Ukemeny for uke 47

 

Søndag 23. november – Kylling med hjemmelagd potetgull

Har du noen gang prøvd å lage potetgull selv? Det er ikke akkurat hva jeg bedrivermed hver uke akurat, men det er jo veldig moro å gjøre det innimellom. Godt smaker det også!

Ukemeny for uke 47

 

Ukens kake – Red velvet cake

Kjært barn har mange navn også i kakeverdenen, og det er denne røde kaken et godt eksempel på. Den går under navnene Red Devil’s Cake, Red Velvet Cake, Waldorf-Astoria Cake og $100 Cake. Eller på norsk; rød fløyelskake.

Ukemeny for uke 47

 

Ukens deilige gjærbakst – Babka – luftige brød fylt med sjokolade eller mandler

Babka er søte polske brød, fylt med mandler, rosiner, appelsin eller sjokolade. Her har jeg lagd to versjoner, en med sjokolade og en med mandelfyll, og jeg skjønner godt at de kan frembringe savn. De er fantastisk søte, luftige og perfekte å spise når du har lyst på noe ekstra.

Ukemeny for uke 47

En riktig god uke til deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon