Sjokoladecookies
Det er nesten umulig å gå innom en 7Eleven eller Narvesen-kiosk uten å se de store haugene med cookies som ligger utstilt i glassmontere like ved kassen. Og ut i fra de mengdene som ligger der, kan vi nok konkludere med at de er populære. De hjemmelagde er enda bedre enn de butikkjøpte!
Dette er skikkelig amerikanske sjokoladecookies som gjerne kan lages gjennom hele året. De passer også perfekt å ha med i julebaksten.
Jeg har fått oppskriften fra en venninne som igjen har fått dem fra en amerikansk vennefamilie. De (altså cookisene – ikke den amerikanske vennefamilien) er supergode!
Dette trenger du for å lage ca. 35 sjokoladecookies
150 mykt smør
175 sukker
150 brunt sukker
1 ts vaniljesukker
300 g mel
1 ts natron
1 ts salt
2 egg
200 g mørk sjokolade
125 g hasselnøtter
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Pisk smøret og de tre sukkertypene mykt og luftig.
Rør sammen det tørre i en bolle og pisk lett sammen eggene i en annen. Tilsett det vekselsvis i miksebollen. Hakk opp sjokoladen og nøttene og rør dem inn til slutt.
Har du en liten isskje, kan du bruke den til å scoope deigen over på bakepapirkledde stekebrett. Hvis ikke bruker du to teskjeer. La det være god plass mellom kjeksene, for de vil flyte utover.
Stekes i 9–11 minutter. La kjeksene avkjøles på en bakerist.
Nam! Hvor lenge holder de seg? Kan de evt. fryses?
De holder seg i en lufttett boks i 2-3 uker, Angelica. Men de kan godt fryses også. De tiner på noen få minutter.
Dette er blitt min eldste sønns absolutte julefavoritt. De har aldri holdt helt frem til julaften😂
Ha ha ha! Det er et kjent problem!