Riskrem med rød saus
Riskrem med rød saus er et fast innslag på julaften hos oss, som jeg vet det er hos veldig mange andre også!
Riskremen må, etter min mening, være skikkelig løs og luftig med mye pisket krem og store mengder av god saus! Og denne knallgode røde sausen er eventyrlig enkel å lage. Alt du trenger å gjøre er å kjøpe en pakke med frosne bringebær (om du ikke har det liggende i fryseren), koke opp en sukkerlake og kjøre sukkerlaken og bringebærene sammen i en food processor. Smaken er som sol og sommer! Og jeg tar gjerne litt sol og sommersmak i slutten av desember!
God jul!
Oppskrift på riskrem med bringebærsaus
til 8 personer
4 dl vann
1 ½ dl grøtris
1 l melk
1 ts salt
6 dl kremfløte
1–2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
25 g hakkede skåldede mandler
Saus
1 dl vann
100 g sukker
400 g bringebær, tint fra frossen pakke
Kok risengrynsgrøt etter anvisning på pakken og avkjøl. 4 porsjoner blir passe til 8 dessertporsjoner. Pisk en luftig krem av kremfløten, sukkeret og vaniljesukkeret. Rør inn den avkjølte riskremen.
Kok opp vann og sukker til sausen og la det koke i 3 minutter. Ha det i en food processor sammen med bærene og kjør rundt til bærene er helt most.
Vil du ha en liten vri på riskremen, kan du lage multesaus og servere til. Oppskriften finner du her.