Saftige kyllingklubber med ratatouille

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige kyllingklubber med ratatouille

Dette tenker jeg er perfekt å spise til middag i dag! Store, saftige kyllingklubber med en fransk varm grønnsakssalat – nærmere bestemt en ratatouille! Supergodt, knallsunt og bra på alle mulige måter, tenker jeg!

Som du kanskje kan se på bildet, har kyllingen et aldri så lett grønt skjær over seg, og det har de fått fordi de er gnidd inn med en ruccolapesto før de stekes.

Her snakker vi om massevis av gode smaker sammen!

God middag!

Grønne kyllingklubber med ratatouille

Dette trenger du for å lage grønne kyllingklubber med ratatouille til 4 personer
1 neve pinjekjerner
50 g ruccola
25 g parmesan
1 ts salt
pepper
1/2 ts sukker
1 1/2 dl olivenolje
4 store kyllinglår

Ratatouille
½ aubergine
2 fedd hvitløk
1 rødløk
2 ss olivenolje
1 liten squash
1 rød paprika
1 gul paprika
1 boks hermetiske tomater
2 laurbærblad
1 ts sukker
salt
pepper
1 liten gren frisk rosmarin, ev. ½ ts tørket
1 gren frisk timian, ev. 1 ts tørket

Ha pinjekjernene i en tørr stekepanne og rist dem på middels varme til de blir brunflekkete. Vask ruccolaen godt og tørk den i en salatslynge. Har du ikke det, legger du salatbladene i et rent kjøkkenhåndkle og lager et knytte som du svinger rundt og dermed får tørket salaten. Del opp parmesanen i mindre biter.

Ha pinjekjernene, ruccola, parmesan, salt, pepper, sukker og mesteparten av olivenoljen i en food processor og kjør rundt. Spe med olivenoljen til du får en tyktflytende saus. Smak til med eventuelt litt mer salt og pepper.

Gni inn kyllinglårene med sausen, eller pestoen. Du kan gjerne la kyllinglårene marineres i noen timer, eller over natta i kjøleskapet.

La kjøttet bli romtemperert før du steker det.

Sett stekeovnen på 200 grader og stek lårene i ca. 30 minutter. Det varierer ut i fra hvor store de er. Stikk en spiss kniv inn ved beinet Er kjøttsaften som kommer ut klar, er kyllingen ferdigstekt.

Til ratatouillen starter du med å skjære opp auberginen i 1/2 cm tykke skiver. Strø på et lag med salt på begge sider av skivene og la dem ligge i 20-30 minutter før du skyller dem godt med kaldt vann og tørker av dem med papir. Dette fjerner den litt bitre smaken som bruker å være på auberginene.

I mellomtiden finhakker du hvitløken og deler opp rødløken i båter. Ha det i en stekepanne, med høye kanter, sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i ca. 4 minutter. Del opp squashen og paprikaen i små firkanter, ca. 1/2 x 1/2 cm. Ha i stekepanna. Nå begynner kanskje auberginen å bli klar til skylling. Del den også opp i små terninger og ha i panna.

Når alle grønnsakene har surret i panna noen minutter, heller du i tomatene og har i resten av ingrediensene. Her bruker jeg hermetiske cherrytomater, men du kan gjerne bruke vanlige knuste, hermetiske tomater. La det stå og småputre i 15 minutter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon