Tenk at vi allerede har kommet til uke 7 i 2015! Det er helt utrolig så fort ukene flyr avgårde.
Nå når jeg skriver denne ukemenyen er det lørdagskveld og jeg sitter på bussen mellom Kristiansand og Oslo. Jeg skulle egentlig ta toget, men hadde kjøpt billett til feil dag (!) så innen jeg kom meg til togstasjonen, hadde siste tog gått for mange timer siden. Heldigvis rakk jeg en buss, og den hadde endatil wifi. Det blåser noe enormt, så jeg håper bussen greier å holde seg på veien.
Nok om mine bussreiser. Her kommer et forslag til middagsmeny for den kommende uken, og jeg håper det vil være noe for enhver smak her med både tradisjonell laks, indisk curry og en supergod sjokoladekake!
Ønsker deg en riktig god uke og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag 9. februar – Kald laks med koket poteter og agurksalat
Dette var én av mine aller største middagsfavoritter da jeg var lita! Fisken smakte godt og det var bestandig veldig moro å helle noen skjeer med smeltet smør (det brukte vi på veldig mange middager i min barndom) på den kalde rømmen, for da ble jo smøret stivt igjen.
Tirsdag 10. februar – Pasta med pesto og chorizo
Lager du litt ekstra – og bruker fullkornspasta – er restene aldeles strålende å putte i neste dags matboks!
Onsdag 11. februar – Rosa fisk til middag!
Kombinasjonen fisk og bacon er bestandig en suksess, spør du meg!
Torsdag 12. februar – Wok med svinefilet og kokosmelk
Om du ikke finner paksoi, som jeg bruker i denne woken, i grønnsaksdisken, bruker du en hjertesalat istedenfor. Det går aldeles utmerket.
Fredag 13- februar – Knasende kyllingtaco
Liker du skjellene eller tacolefsene best? Her bruker jeg små taco-tubes som jeg fyller med deilig kyllingkjøtt og, faktisk, en soppsalsa. Supergodt!
Lørdag 14. februar – Saftig biff med grønnsakssalat og rødvinssaus
Deilig lørdagskveld i sikte!
Søndag 15. februar – Curry med mørt kjøtt og ris
Har alltid vært svak for gode gryter. Gjerne de med massevis av smak som bokstavelig talt fyller munnen med godfølelse når du tar en munnfull.
Ukens kake – Sjokoladekake med smørkremglasur
Intet annet å si om denne kaken enn at den er en skikkelig god sjokoladekake. Av den typen du gjerne tar enda et stykke av.
Ukens gjærbakst – Hvetestenger med makronfyll og vaniljekrem
Luftige og gode!
En riktig god uke til deg!
Lesernes kommentarer