Deilig kyllingcurry for hele familien
Curry er betegnelsen på en småhet og godt krydret saus med indisk opphav. Og inderne er utrolig gode på å lage sine sauser. Og det er slett ikke komplisert å herme dem. Heldigvis er det fullt mulig å lage en god curry uten at den blir for sterk i smaken. Rundheten og smakskompleksiteten, får du allikevel.
I denne oppskriften oppgir jeg mengden chilipaste innenfor et ganske stort intervall. Det er fordi det varierer veldig hvor sterk mat både barn og unger liker å spise og at det er stor forskjell på ulike chilipaster du kjøper i butikken. Hjemme hos oss spiser vi ganske sterk mat og har gjort det helt siden ungene var små. Så smak dere til og husk at det er lettere å tilsette mer paste på slutten av koketiden enn å fjerne heten av den som allerede er hatt i.
Du finner ferdig chilipaste i ”Asia-hyllen” i dagligvarebutikken.
Du kan enkelt erstatte kyllingkjøttet med svinefilet i samme mengde.
Dette trenger du for å lage kyllingcurry til 4 personer
Curryen
500 g kyllingbrystfilet
3 ss rapsolje
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts–2 ss currypaste
2 ss mango chutney
2 ss tomatpuré
3 dl helfet kokosmelk
1 grønt eple
1 liten boks mais
100 g frosne erter
½ ts salt
nykvernet pepper
Tilbehøret
250 g brun ris
vann
¼ ts salt
Fjern eventuelt skinn på kyllingfiletene før du deler dem i små terninger. Brun kyllingbitene kjapt med oljen i en stekepanne. Stek i flere omganger. Ha bitene over i en kasserolle etter hvert som de blir ferdig brunet. I mellomtiden renser du og finhakker løken og hvitløkfeddet. Skru ned varme på panna og ha i løkene. La det surre på litt under medium varme 3–4 minutter. Ha det så i kjelen.
Ha i currypasten, mango chutneyen, tomatsuréen og kokosmelken og gi det hele et oppkok. La det småkoke i ca. 15 minutter.
Skrell eplet og skjær det i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med maisen og ertene de siste kokeminuttene. Smak til med salt og pepper.
Kok ris etter anvisning på pakken.
God middag!
Følg gjerne Fru Timians matblogg på andre sosiale medier også!
Takk for god oppskrift. Denne gryta var veldig god, laget den i kveld! Bruker ofte oppskriftene dine ?
Tusen takk for det, Anne-Mari! Så hyggelig å høre 🙂
Hei,
Tenkte lage denne men var usikker på hvilken currypaste jeg skulle bruke.
I butikken hadde de både rød og gul!
Har liten erfaring med å bruke disse i mat.
Takknemlig for svar!
Hilsen Anette
Hei Anette! Jeg tror at rød og grønn curry paste er mest vanlig i thalandske retter, mens den gule er mer vanlig å bruke til indiske smaker. Så til denne kan du gjerne bruke den rød 🙂