Ukemeny for påskeuken
Har du store planer for påsken? På fjellet eller til sjøen eller skal du rett og slett holde deg hjemme? Jeg skal til Danmark – på treningsleir sammen med husets (nesten) 14-åring de første dagene i påsken. Fra skjærtorsdag skal vi bare være hjemme og kose oss. Med masse god påskemat.
Ukemenyen som jeg har satt sammen for påskeuken er sånn passe laid-back og med noen skikkelig gode gryter og retter som tåler å stå i stekeovnen i mange timer – kanskje mens du er ute på skitur.
Jeg ønsker deg en riktig fin påskeuke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 30. mars – Laks innbakt i butterdeig
Laksen blir rett og slett veldig saftig når du baker den inni butterdeigen på denne måten.
Tirsdag 31. mars – Helstekt kylling med massevis av hvitløk
Denne middagen ordner seg nesten selv. Fyll langpannen med grønnsaker og legg i en hel, rå kylling, så har du et aldri så lite gourmetmåltid i vente!
Onsdag 1. april – Varm vintergryte med bacon og pølser
Denne gryta kan du sette i stekeovnen – på 100 grader – mens du tar deg en skitur.
Skjærtorsdag – Fiskesuppe på 1-2-3!
En perfekt hverdagssuppe samme hvor du befinner deg! I oppskriften bruker jeg kokosmelk. Vil du heller ha en tradisjonell smak på den, bytter du kokosmelken med melk og/eller fløte.
Langfredag – Pulled pork-burger
Pulled pork er befriende lettvint å tilberede og om mulig enda enklere å spise. Dette er virkelig snaddermat av høyeste klasse, spør du meg!
Påskeaften – Klassisk lammelår
Ingen påskefeiring uten saftig lammelår på menyen! Det er enkelt å lage og metter mange, så da er det bare å sende ut middagsinvitasjoner! Klassiske smaker til lammet er rosmarin og hvitløk, og de har jo blitt følgesvenner av en god grunn: dette er en perfekt kombinasjon! Smakene utfyller hverandre og gjør hverandre enda bedre enn de er hver for seg.
Første påskedag – Ricottapai med tomat og timian
Denne paien er utrolig god!
I denne oppskriften bruker jeg ricotta, som er en italiensk ferskost du får kjøpt i mange dagligvarebutikker. Får du ikke tak i det, bytter du den ut med creme fraiche eller en blanding av det og cottage cheese.
Påskekake – Hvit trøffelsjokoladekake
Dette var fjorårets påskekake hjemme hos oss. Og den er rett og slett veldig, veldig god!
Elsker kombinasjonen av blåbærsyltetøy og hvit sjokolade!
Gjærbakst til påske – Cross buns
Disse påskebollene er bestandig veldig populære å servere. Det er en typisk engelsk tradisjon å lage disse søte og gode bollene!
Jeg håper du får en strålende fin påske!
Skulle så gjerne laget Ricottapai med tomat og timian, men får ikke åpnet den …
Hei Hanne!
Jeg har akkurat byttet server på bloggen og har hatt litt ustabilitet, men prøv igjen nå. Dersom du ikke får den opp gjennom linken i ukemenyen, så gå på forsiden og skriv inn i søkefeltet 🙂