Ukemeny for uke 15
Har du hatt en fin påske? Det håper jeg virkelig du har! Med akkurat slike dager som du håpte på. Nå er det tilbake til hverdagen igjen, og det er egentlig riktig så greit det også. Det er bestadig deilig med feriedager, men godt å få hverdagen tilbake også.
Jeg håper du får en riktig så fin uke og at du finner deg noen nye matfavoritter i ukemenyen! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Tirsdag 7. april – Hjemmelagd fiskegrateng
Ta en titt i fryseren og se om det ligger noen fiskerester som kan forvandles til en super fiskegrateng! Husk at du kan bruke både rå og kokt fisk i gratengen.
Onsdag 8. april – Wok med svinefilet og kokosmelk
Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid!
Torsdag 9. april – Fiskepinner med pommes frites og remulade
Dette er bestandig en stor suksess hjemme hos oss! Og det vet jeg at det er hos mange av dere som leser Fru Timian også!
Fredag 10. april – Supergod grønnsaksgrateng med kyllingfilet
Jeg elsker det når knallgod mat også er fantastisk lettvint å lage. Hvis du har samme elsk som meg, kan du jo prøve ut denne!
Lørdag 11. april – Fantastisk god curry
Denne oppskriften er mye enklere å følge enn den tilsynelatende ser ut for når du ser lengden på ingredienslisten. Det er lurt å lese gjennom alt før du begynner.
Og smaken på den ferdige middagen – den er helt superb!
Søndag 12. april – Pai med ost og skinke
Det er, etter min mening, lite som kan slå en godt lagd pai. Med sprø bunn og smakfult og delikat fyll! Mmmm!
Oppskriften på denne paibunnen kan du dessuten bruke til all slags paier!
Ukens kake – Tinas stekte ostekake
Kjært barn har mange navn – det har denne ostekaken også. Denne versjonen kalles ofte New York Style Cheesecake. Jeg har fått oppskriften fra min svigerinne, så for meg heter den Tinas stekte ostekake!
Bestandig hyggelig å kalle opp en rett etter den du har fått oppskriften fra.
PS! Jeg kaller den verdens beste ostekake også – for det tror jeg kanskje at den er.
Ukens deilige gjærbakst – Knasende sprø og veldig enkle ciabatta
Disse ciabattaene er veldig fine å bake også for deg som føler at du ikke har helt dreis på gjærbakst! De blir garantert gode!
God uke til deg!