Ukemeny for uke 17
Av alle ting så har jeg tilbragt denne helgen på fjellet med skiene på! Det var faktisk mine to første (og helt sikkert siste) skiturer for denne vinteren. Bedre sent enn aldri! Vi har kost oss med fantastisk vær, helt kurant klisterføre og deilig mat!
Nå er det på tur ned til lavlandet og varmen! Værmeldingen for Østlandet nå denne uken er jo helt utrolig. Jeg vet at mange av dere lesere ikke får samme varmen som vi er lovt, men litt vårfokus må det naturligvis bli i matveien denne uken.
Jeg håper du finner deg noen nye favoritter i ukens meny! En riktig god uke til deg, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 21. april – Lettvint fiskesuppe
Denne hverdagsfiskesuppen har jeg lagt utrolig mange ganger hjemme. Noen ganger bruker jeg kokosmelk og thaiinspirerte smaker, som her, mens andre ganger går jeg for vanlig fløte og melk og mer klassiske nordiske smaker. Grunnoppskriften er den samme.
Tirsdag 21. april – Kyllingklubber og coleslaw
Det er egenlit litt helgesus over denne middagen, men den er så kjapp å lage at den funker like godt midt i uka. Så finn frem en bunke med servietter – du blir garantert klissete på fingrene – og kos deg!
Onsdag 22. april – Vårlig risotto med asparges
Risotto kan være både fin gjestemat og kjapp hverdagsmiddag. Her bruker jeg vårens asparges og sukkererter. Lysegrønt og lekkert!
Torsdag 23. april – Lettvint kjøttdeiggryte
Med en pakke kjøttdeig i hus er du aldri langt unna en god hverdagsmiddag. Her blander jeg inn både gulrot og bønner og får en gryterett som hele familien liker.
Fredag 24. april – Saftig kylling med den aller beste rotmosen
Du får en utrolig god rotmos når du koker både sellerirot, jordskokk og pastinakk sammen med potetene. Her serverer jeg den sammen med saftige kyllingbiter. Deilig!
Lørdag 25. april – Veldig god fiskepai
Fyll opp paiskallet med god fiskemat og så en strålende god pai som passer ypperlig på en lørdag!
Søndag 26. april – Fylt skinkebiff med pasta og bønnesalat
Her bruker jeg soltørkede tomater og fersk mozzarella som fyll i skinkebiffen. Det passer veldig godt til salaten med kikerter og cherrytomater.
Ukens dessert – Fruktsalat med hjemmelaget vaniljesaus
Lag gjerne en ekstra porsjon når du først er i gang, for denne fruktsalaten har en stor tendens til å forsvinne fort!
Ukens deilige gjærbakst – Eltefrie rundstykker
Dette er en forholdsvis liten oppskrift, så du kan gjerne doble eller triple oppskriften. Det du skal huske på når du setter igang med bakingen er å ikke bruke mer mel enn det som står og å behandle deigen, etter første heving, varsomt, men bestemt. Begynner du å fisle for mye, blir det fort klinete. Ha godt med mel på benken og fingrene dine, så kommer dette til å gå lekende lett.
En riktig god uke til deg!