Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 mintter + avkjæling

Porsjoner: 12

Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Dette er rett og slett en fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus! Den er SÅ GOD! Jeg elsker den! Og det tror jeg du også kommer til å gjøre også.

En av de mest leste kakeoppskriftene her på bloggen, er en stekt ostekake med blåbærsaus inni. Oppskriften på den, finner du her.

For å få den runde, milde smaken og fløyelsmyke konsistensen, som stekte ostekaker skal ha, spiller steketiden er viktig rolle. Kaken skal ha en forholdsvis dissete konsistens når du tar den ut av stekeovnen. Nesten så dissete at du tenker at dette ikke kan gå bra. Men den kommer til å stivne ganske så mye etter at du tar den ut av stekeovnen.

Er du i tvil, steker du den i 3-4 minutter til. Da vil den kunne sprekke når den blir avkjølt, men smaken vil fremdeles være fantastisk.

PS! Du kan selvfølgelig servere ostekaken helt ren også, uten blåbærsausen. Den smaker veldig godt da også!

Ingredienser

Kakebunnen
100 g smør
300 g digestive
1 ts kanel

Ostefyllet
600 g kremost, helfet naturell
4 dl seterrømme
3 egg
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 sitron bare skallet

Blåbærsausen
200 g blåbær ting, hvis frosne
100 g sukker

Slik baker du fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus

Sett stekeovnen på 165 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med en nøytral olje eller formfett.

Lag bunnen først

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene og kanelen i en matprosessor og kjør knivene til det er helt oppsmuldret. Rør inn det smeltede smøret før du heller det over i rundformen. Klem smulene godt ned i bunnen og et stykke oppover kanene. Jeg bruker knokene for å klemme det skikkelig godt på plass. Kle formen med aluminiumsfolie slik at du er sikker på at den er helt tett nede ved kantene. Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.

Da er det klart for å lage ostefyllet

Jeg bruker bestandig helfet kremost til ostekake. Ha kremosten i en miksebolle og pisk til kremosten blir helt myk og klumpfri. Ha i seterrømmen og pisk det sammen. Så har du i eggene og pisker dem inn før du har i sukkeret og vaniljesukkeret. Vask sitronen godt før du river av det gule av skallet med den fineste siden av rivjernet og blander i ostemassen.

Hell fyllet over kakebunnen.

Stek kaken i vannbad

Kok opp ca. 2 liter vann.

Sett formen i en langpanne og hell i nok kokende vann til at det går midt opp på langpannen. Sett pannen i stekeovnen.

Jeg steker denne ostekaken i nøyaktig 1 time. Da er den fremdeles forholdsvis dissete i konsistensen, men den kommer til å stivne når den blir avkjølt. La kaken stå i langpannen, med vannet i, og avkjøles på kjøkkenbenken før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.

Blåbærsausen

Kok blåbærsausen mens kaken steker. Ha bær og sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. La den avkjøles.

Varm opp en kniv og før langsmed kanten på rundformen før du løsner den.

Skal du servere hele kaken på én gang, ser den absolutt mest staselig ut når du fordeler blåbærene på toppen. Hvis ikke, kan du ha blåbærene i en skål ved siden av kaken.

21 kommentarer til “Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus”

  1. Jeg har prøvd bake denne i «bake it easy» i dag. Den har sprukket i en ring ca 1-2 cm fra kanten. Videre er den blitt mørk oppå – ligner creme brulee i farge etter en har hatt på sukker – som om det er snerk oppå. HVs tror du har gått galt? For sterk varme? Kjørte 165 g varmluft i nøyaktig 1 time.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon