Fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus
Dette er rett og slett en fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus! Den er SÅ GOD! Jeg elsker den! Og det tror jeg du også kommer til å gjøre også.
En av de mest leste kakeoppskriftene her på bloggen, er en stekt ostekake med blåbærsaus inni. Oppskriften på den, finner du her.
For å få den runde, milde smaken og fløyelsmyke konsistensen, som stekte ostekaker skal ha, spiller steketiden er viktig rolle. Kaken skal ha en forholdsvis dissete konsistens når du tar den ut av stekeovnen. Nesten så dissete at du tenker at dette ikke kan gå bra. Men den kommer til å stivne ganske så mye etter at du tar den ut av stekeovnen.
Er du i tvil, steker du den i 3-4 minutter til. Da vil den kunne sprekke når den blir avkjølt, men smaken vil fremdeles være fantastisk.
PS! Du kan selvfølgelig servere ostekaken helt ren også, uten blåbærsausen. Den smaker veldig godt da også!
Ingredienser
100 g smør
300 g digestive
1 ts kanel
Ostefyllet
600 g kremost, helfet naturell
4 dl seterrømme
3 egg
225 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 sitron bare skallet
Blåbærsausen
200 g blåbær ting, hvis frosne
100 g sukker
Slik baker du fantastisk stekt ostekake med blåbærsaus
Sett stekeovnen på 165 grader varmluft og smør en rundform på 22 cm med en nøytral olje eller formfett.
Lag bunnen først
Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene og kanelen i en matprosessor og kjør knivene til det er helt oppsmuldret. Rør inn det smeltede smøret før du heller det over i rundformen. Klem smulene godt ned i bunnen og et stykke oppover kanene. Jeg bruker knokene for å klemme det skikkelig godt på plass. Kle formen med aluminiumsfolie slik at du er sikker på at den er helt tett nede ved kantene. Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.
Da er det klart for å lage ostefyllet
Jeg bruker bestandig helfet kremost til ostekake. Ha kremosten i en miksebolle og pisk til kremosten blir helt myk og klumpfri. Ha i seterrømmen og pisk det sammen. Så har du i eggene og pisker dem inn før du har i sukkeret og vaniljesukkeret. Vask sitronen godt før du river av det gule av skallet med den fineste siden av rivjernet og blander i ostemassen.
Hell fyllet over kakebunnen.
Stek kaken i vannbad
Kok opp ca. 2 liter vann.
Sett formen i en langpanne og hell i nok kokende vann til at det går midt opp på langpannen. Sett pannen i stekeovnen.
Jeg steker denne ostekaken i nøyaktig 1 time. Da er den fremdeles forholdsvis dissete i konsistensen, men den kommer til å stivne når den blir avkjølt. La kaken stå i langpannen, med vannet i, og avkjøles på kjøkkenbenken før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten.
Blåbærsausen
Kok blåbærsausen mens kaken steker. Ha bær og sukker i en kjele og kok opp. La det småkoke i 10 minutter. La den avkjøles.
Varm opp en kniv og før langsmed kanten på rundformen før du løsner den.
Skal du servere hele kaken på én gang, ser den absolutt mest staselig ut når du fordeler blåbærene på toppen. Hvis ikke, kan du ha blåbærene i en skål ved siden av kaken.
Jeg har prøvd bake denne i «bake it easy» i dag. Den har sprukket i en ring ca 1-2 cm fra kanten. Videre er den blitt mørk oppå – ligner creme brulee i farge etter en har hatt på sukker – som om det er snerk oppå. HVs tror du har gått galt? For sterk varme? Kjørte 165 g varmluft i nøyaktig 1 time.