Hos Mormors i Gamlebyen

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Hos Mormors i Gamlebyen

En av Østfolds virkelig store perler – ja kanskje Norges også – er Gamlebyen i Fredrikstad! Flotte hus og en deilig stemning både i gatene og butikkene. Det er nok ganske unikt at det er et så levende liv i en gammelby som dette og at det er så mange fastboende som det er. De er med på å gi stedet en stabilitet som typiske turiststeder mangler.

Vi kjører masse til Gamlebyen bare for å stikke innom noen butikker og for å gå på cafe hos Mormors! Der er det bestandig veldig hyggelig å komme innom dørene. God mat, veldig gode kaker og en herlig cafe-stemning.

Hos Mormors i Gamlebyen

Det er Camilla Olsen og Torleif Hvalgård som har drevet Mormors de siste 6 årene.

Hos Mormors i Gamlebyen

Torleif er kokken og Camilla er kakebakeren. Og når det kommer til maten, er de to eierne skjønt enige om at her skal det ikke jukses med en eneste ting. Ingen ferdigposer eller krimskrams-tilsetninger, men ekte og gode råvarer. De kjøper aller helst lokale og økologiske råvarer. «Da vet vi mest mulig om det vi serverer», sier de.

Hos Mormors i Gamlebyen

Camilla bedyrer at hun definitivt ikke var noen kakebaker da de tok over Mormors, så da hun skulle starte med bakingen selv, ble det mange lange netter og ganske mye tåretørking. Det gav tydeligvis resultater, for nå er Mormors viden kjent for sine deilig kaker!

Hos Mormors i Gamlebyen

Deilig, avslappet stemning.

Hos Mormors i Gamlebyen  Hos Mormors i Gamlebyen

Skikkelig kakao!

Hos Mormors i Gamlebyen

Focaccia med tunfiskrøre, urteolje og en litt søtlig tapenade. Skikkelig god!

Hos Mormors i Gamlebyen

Det går med mange focacciaer i løpet av en dag. Leter du godt, kan du skimte en nystekt focaccia under det marinerte kalkunkjøttet.

Hos Mormors i Gamlebyen

Herr Timian – som er familiens store kaffeelsker – må ha minst to kopper capuccino før han kan forlate åstedet!

Hos Mormors i Gamlebyen

Jeg må skryte litt av engasjementet til Camilla og Torleif. For det å drive en cafe som dette, er virkelig en livsstil. Og de er så engasjerte og entusiastiske – både på egne vegne og for hele Gamlebyen. De har også i flere år vært engasjerte i å gi de som sliter på skolen arbeidstrening og opplæring her på cafeen, slik at de kan ta fagprøve etter noen år. Fantastisk!

Hos Mormors i Gamlebyen

Jeg vet at mange kjører store omveier for å ta en tur innom Mormors – og det med god grunn!

 

 

PS! Dette er ikke et betalt blogginnlegg. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon