Stekte ostekakemuffins med bringebær
En av de mest leste kakeoppskriftene på bloggen, er denne stekte ostekaken med blåbær. Da herlige Anne Brith, fra Villa Perlesukker, og jeg hadde felles bakedag for litt siden, lagde vi denne versjonen: Stekt ostekake med moste bringebær i, i muffinsformer! Og de er supergode! Det er nesten helt umulig å ta bare én muffins!
Til bringebærsausen kan du gjerne bruke frosne bringebær som du kjøper i poser i butikken. Tin dem før du setter igang.
Jeg tror disse herlige muffinsene har store sjanser for å havne høyt opp på favorittlisten din!
Oppskrift på stekte ostekakemuffins med bringebær – 12 muffins
Kjeksbunn
100 g havrekjeks
1 ½ ts sukker
50 g romtemperert smør
Bringebærfyll
125 g bringebær
2 ss sukker
Ostekakefyll
150 g sukker
½ ts vaniljesukker
25 g hvetemel
250 g romtemperert kremost
2 store egg
75 g rømme
1–2 ts sitronsaft
Sett stekeovnen på 170 grader og sett 12 muffinsformer i et muffinsbrett.
Ha kjeksene i en brødpose og knus dem med et kjevle, eller knus dem i food processoren din sammen med sukkeret. Bruker du en food processor, har du i smøret i terninger og kjører knivene rundt til alt er godt blandet. Knuser du kjeksene for hånd, har du dem oppi en miksmaster etterpå og rører inn det romtempererte smøret.
Fordel kjeksene i bunnen av muffinsformene. Trykk dem ned.
Rør sammen sukkeret og bringebærene slik at sukkeret løser seg opp og bærene blir helt knust. Sil bærene gjennom en sil slik at du fjerner aller frøene. Sett sausen til side.
Ha sukkeret, vaniljesukkeret, hvetemelet og kremosten i en miksebolle og pisk det sammen til det blir klumpefritt. Pisk inn eggene ett og ett før du har i rømmen og pisker den inn også. Smak til med sitronsaften.
Fordel osterøren i muffinsformene før du fordeler bringebærsausen midt oppi osterøren. Her bruker jeg en grillpinne for å dra bringebærsausen utover i muffinsformene.
Sett muffinsbrettet på den nest nederste rillen i stekeovnen og stek muffinsene i 22–25 minutter. De skal være forholdsvis faste når du tar dem ut, men de kan gjerne være litt dissete i konsistensen.
Hvelv dem ut av muffinsformen når de har blitt litt kaldere og la dem avkjøles på en bakerist.
Så er det bare å ta for seg og kose seg!
Disse ostekakemuffinsene har jeg laget sammen med Villa Perlesukker. Hennes blogg finner du her!
Har noen prøvd å lage disse uten å putte dem i muffinsbrett?
Hei Mari!
Ostemassen er såpass tung at jeg tror at veggene på muffinsformene vil kollapse. Med mindre du har veldig solide muffinsformer. Da vil det nok gå bra 🙂
Hvor mange dager i forveien kan disse lages? Har du eventuelt prøvd å fryse de?
Hei Camilla!
De er nok best samme dag eller dagen etter. Jeg har ikke prøvd å fryse dem, men antar at det går riktig så bra. Jeg har fryst andre ostekaker før med helt strålende resultat. 🙂
Hei. Disse så gode ut! Tror du man kunne erstatte 25 gr hvetemel m 15 gr cocosmel og heller legge til ett egg?
Ja, det kan du sikkert, Kathryn 🙂
Mulig ett egg er litt mye, men det får du tilpasse 🙂
Disse ble kjempegode! Helt kongerino med små ostekaker! Gikk veldig fort å lage. Synes kanskje de ble litt for søte (mulig jeg bomma litt når jeg målte opp sukker). Takk for ei flott side med mange gode oppskrifter!
Så hyggelig å høre, Henrik!
De er nok ganske søte, så du kan jo redusere sukkermengden litt neste gang du baker dem 😉
Nydelige! Men kan de fryses?
Ja, de kan fryses, Reidun! Papriformene vil kunne bli litt slappere i formen når de tines.
Lagde disse gluten og laktosefrie. Brukte mandelmel. Ble kjempegode.
Å så hyggelig å høre, Anne-Kristin!