Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter + avkjøling

Porsjoner: 12

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

Nå har jeg funnet en helt idiotsikker måte å lage den gule kremen til suksesskake på – eller gulkake, som jeg kaller den. Følger du denne fremgangsmåten er du garantert en knallgul krem som har en silkemyk og perfekt konsistens. Og da får du rett og slett en suksesskake med fantastisk god gul glasur!

LES MER! Sånn lager du en herlig PÅSKEVARIANT AV SUKSESSKAKEN! 

Suksesskaken er jo bestandig én av de kakene som forsvinner først på kakebordet – det bruker det iallfall å være på de stedene jeg er. Og det er jo ikke rart, god som kaken er!

Har du forresten prøvd ut oppskriften på små suksesskaker – eller gule bomber? Klikk deg inn her og sjekk ut herlighetene!

Jeg får bestandig masse spørsmål om den gule kremen, og mange sliter med å få den til. Mitt beste råd er å lese oppskriften skikkelig godt før du starter og å følge oppskriften helt til punkt og prikke. Når det står kjøleskapskaldt smør i oppskriften, er det akkurat det jeg mener. Normalsaltet meierismør som du tar rett ut fra kjøleskapet.

LES MER! Sånn lager du en KNALLGOD SUKSESSTERTE MED FIRKLØVERKREM

Ingredienser

Mandelbunn
200 g mandler
5 eggehvite(r)
200 g melis

Gul krem
100 g kaldt smør
5 eggeplomme(r)
1 dl h-melk
100 g sukker
10 g maisenna

Til pynt
mørk sjokolade

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 160 grader og smør en rundform på 24 cm. Legg bakepapir i bunnen.

Mandelbunnen

Ha mandlene i en matprosessor ha kjør knivene rundt til de har blitt helt smulete. Du kan også bruke en mandelkvern.

Ha eggehvitene i en helt ren miksebolle og pisk eggehvitene til de begynner å forme hvite topper. Tilsett melisen litt etter litt og pisk til du får en luftig og blank marengs. Hell i de malte mandlene og vend dem inn med en slikkepott.

Hell røren over i kakeformen og stek den i 45–50 minutter på nederste rille. Kaken skal ha en fast overflate når den er ferdig. La den avkjøles halvveis i formen før du setter den over på en bakerist.

Sånn lager du den gule kremen!

Så var det den gule kremen! Jeg vet at det er mange som sliter med å få kremen til å få akkurat den konsistensen som den skal ha, og jeg har også prøvd mange ulike oppskrifter av varierende art. Denne blir garantert perfekt!

Ta smøret ut av kjøleskapet og del det i terninger. Legg det tilbake i kjøleskapet.

Ha eggeplommene i en kasserolle sammen med melken, sukkeret og maisennaen. Pisk det sammen for å fjerne eventueller melklumper. Kok opp mens du rører godt i bunnen hele tiden. Det kan lett sette seg fast. La det koke i 20 sekunder.

Ta kasserollen av varmen og rør inn smørklumpene. Ta noen av gangen og rør dem kraftig inn. Når alle klumpene er rørt inn, er glasuren ferdig. Jeg bruker bestandig å ha den gjennom en sil, for å forsikre meg om at det ikke blir med noen små hvite eggkluper, før jeg fordeler den utover mandelbunnen.

Her har jeg revet litt mørk sjokolade over glasuren. Jeg bruker grønnsaksskrelleren for å lage sjokoladepynten.

PS! Dersom kremen nå skulle skille seg, tilsetter du litt iskaldt vann og pisker skikkelig kraftid. Da vil den etter alle solemerker komme tilbake og bli helt fin.

LES MER! Har du lyst til å teste ut FIRKLØVERKAKEN min? Klikk deg inn for å komme til oppskriften!

Suksesskake med fantastisk god gul glasur

132 kommentarer til “Suksesskake med fantastisk god gul glasur”

 1. Hei!
  Går det fint å lage denne to dager i forveien, eller bør den fryses da? Hvordan pakker du den inn for frysing eventuelt? 🙂
  Skal ha dåp på søndag, og har så lyst på gul kake! 😀

 2. Ingenting er riktig med denne «suksess» kaken…..
  Ikke kremen og ikke bunnen – hvorfor ikke bare kalle den gul kake.
  Suksessterte er et helt annet kapittel!

  • Hei Mariann! De beste hadde egentlig vært å hatt fyllet på bunnen og fryst det ned sammen, men du kan lage kremen 1-2 dager i forkant og la stå i kjøleskapet. Den vil tykne litt i konsistensen, men det går fint å fordele den utover bunnen allikevel 🙂

 3. Jeg må bare si at jeg mener at den gule kremen du viser er juks. Den er rask, men smaker smør. Jeg er tro til Ingrid Espelids oppskrift, den er kjempe enkel, men krever tid å lage. Hvis dere sliter med å få rett konsistens så er det fordi dere ikke vil røre lenger. Jeg bruker å se det ved å trekke sleivet igjennom kremen, bruker den mer en 5-7 sekunder på å gli ut igjen er den klar. Kan også teste den ved å ta litt på en teskje. Men en lærer etter hvert og jeg har laget en 50-60 stk av disse opp gjennom årene og er utnevnt spesialist på jobben!
  Så min oppfordring er å lete opp Ingrid sin oppskrift. Bunnen din er topp!

 4. Dette ble gul suppe og slettes ikke noen krem. Blir oppgitt over oppskrifter som påstår å være «idiotsikre» selv
  om man følger framgangsmåten til punkt og prikke.

 5. Hej Alle, Gratulerer med 17. mai dagen. Jeg synes, at det var en god opskrift. Det er min første gang at bake en Suksesskake. Jeg mangler dog at vite 2 ting:

  1) Skal bunden være HELT avkølet innen jeg lægger på den gule krem?

  2) Opbevares den i køleskab fremtil den serveres, eller skal den ha stuetemp.?

  Tak :o)

  • Hei Trine! Så bra at du likte oppskriften.
   Ja, bunnen skal være helt avkjølt før du har på den gule kremen, og det er lurt å oppbevare kaken i kjøleskapet, men du kan gjerne ta den ut en stund før servering sånn at den blir romtemperert.

 6. Har laga denne kaka utallige gangar, men brukar kremfløyte i staden for melk. Maisenna har eg aldri brukt. Lar alltid kremen koke nokre minutt på passeleg varme til den er blitt tjukk god før eg rører inn smøret. Alltid ei vinnerkake 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Utvikling og Hosting av Sircon