Kjempesøte og gode minipaier

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjempesøte og gode minipaier

Jeg begynner etterhvert å ha ganske mange paioppskrifter her på bloggen, av den enkle grunn at jeg er veldig glad i pai. Den definitivt mest brukte paioppskriften på bloggen, er den på «verdens beste rabarbrapai»! En skikkelig smashing god og søt pai. Og det er jo nettopp det med pai – den kan være søt eller salt, stor eller liten og den kan serveres både varm og kald.

Felles for dem alle er at de må ha en sprø skorpe og bunn for å komme opp på det aller høyeste nivået.

Disse små minipaiene synes jeg er en morsom måte å servere pai på. Jeg lager dem i små muffinsformer.

Kjempesøte og gode minipaier

Oppskrift på 12 minipaier med soltørkede tomater
(4 porsjoner)

Paibunn
50 g fullkornshvetemel
125 g hvetemel
100 g kaldt smør
¼ ts salt
2-3 ss vann
12 muffinsformer

Fyll
1 fedd hvitløk
6-7 greiner timian
150 g fetaost
2 ½ dl creme fraiche
100 g kremost med urter
3 egg
½ ts salt
nykvernet pepper
6-7 soltørkede tomater

Ha alt det tørre til paideigen i en matprosessor og kjør det sammen til det blir helt smulete. Ha i vannet og kjør knivene akkurat nok rundt til at du kan klemme deigen sammen. Klem deigen flat og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett stekeovnen på 200 grader. Kle et muffinsbrett med vanlige papirformer.

Del paideigen i 12 liker deler. Dryss litt mel på benken og kjevle hver del ut til den blir stor nok til å dekke bunnen og kantene på muffinsformen, ca. 11 cm i diameter. Klem bunnene på plass og prikk dem med en gaffel.

Riv opp aluminiumsfolie og rull til baller som du legger i hver muffinsform. Forstek bunnene i 15-18 minutter.

Ha alt til fyllet, unntatt de soltørkede tomatene og halvparten av timianen i en matprosessor og kjør knivene rundt til alt er blandet. Fordel fyllet i de forstekte skallene. Skjær opp de soltørkede tomatene i mindre biter og fordel både dem og resten av timianen i fyllet.

Sett paiene tilbake i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter til eggestanden har stivner. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet med en gang de kommer ut av stekeovnen. De kan få en litt rå konsistens på bunnen dersom de blir stående i formen.

La muffinspaiene avkjøles på en bakerist dersom de ikke skal spises med en gang.

Kjempesøte og gode minipaier

 

 

2 kommentarer til “Kjempesøte og gode minipaier”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon