Ukemeny for uke 28
Herlige søndag! I dag har vi endelig fått ut bryggen og båten på hytten! Det har vært så utrolig mye som har skjedd i helgene denne våren og tidligsommeren, at vi rett og slett ikke har rukket det før, men nå er hyttesesongen endelig i gang! Jeg skal hjem å jobbe flere dager den uken som kommer også, men sommerferiefølelsen er på plass allikevel!
Jeg håper du har fine sommerdager for tiden også. Om du er hjemme, på jobb eller på ferie. Nyt øyeblikket der du er!
Det blir mye deilig sommermat denne uken og jeg håper du finner deg noen favoritter her! En riktig god uke til deg og husk; nyt livet og nyt maten!
Mandag 6. juli – Grillet laks med tomat- og maissalat
Denne grillede laksen med en tomat og maissalat til, er en stor favoritt her hjemme! Friske og deilige sommersmaker!
Tirsdag 7. juli – Pasta med pesto og chorizo
Dette er sånn middag som jeg kunne spist nesten hver eneste dag uten å bli lei! Masse god smak og veldig enkelt å lage!
Onsdag 8. juli – Kyllingspyd med sitrongress og cashewnøtter
Istedenfor den tradisjonelle peanøttsausen, bruker jeg cashewnøtter i denne versjonen. Og det blir skikkelig god det også.
Torsdag 9. juli – Mild tomatsuppe
Lett å lage, dufter godt og smaker deilig, kan det bli bedre?
Fredag 10. juli – Tyrkisk pizza med spinat og fetaost på grillen
Hvis du er glad i kombinasjonen spinat og fetaost (og hvem er vel ikke det? 😉 ) må du prøve deg på denne pizzavarianten. Her lager jeg den på grillen, men du kan lage den inne i stekeovnen også. Sett i tilfellet stekeovnen på 230 grader.
Lørdag 11. juli – Ost- og skinkepai med lokk
Bare lukten i huset som kommer når denne paien står i stekeovnen, er nok til at tennene løper i vann.
Søndag 12. juli – Saftige grillspyd med laks og torsk
Jeg leste akkurat at fiskeforbruket i helgene har steget nærmest rett til værs de siste årene. Her er mitt lille bidrag til fortsatt vekst!
Ukens sommerdessert – Mumsedessert
Kombinasjonen av vaniljekrem, sprø pikekyss og søte, saftige norske jordbær er så god at du bare må prøve den! Dette er en sikker vinner!
Ukens gjærbakst – Minifocacciar med grovt mel
Disse minifocacciaene passer både å spise sammen med sommerlige salater og -middager, og til å dele i to og bruke som en sandwich.
Veldig kjekke å ta opp fra fryseren er de også!
En riktig god uke til deg!