Uten å ha en eneste faktasak å støtte meg til, innbiller jeg meg at kikertsuppe er italienernes svar på vår gule ertesuppe. Men det er godt mulig at kikertsuppe er vanlig å spise i mange andre land også. Jeg slå iallfall et slag for at vi med stor glede og forlystelse kan spise mer av det her i Norge også. Her snakker vi superkjapp og veldig god middag!

Jeg bruker hermetiske kikerter når jeg lager denne suppen.
Vil du lage en versjon med tørre kikerter som du legger i bløt, kan du sjekke ut denne oppskriften!

Oppskrift på lettvint kikertsuppe

til 4 personer

2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 gulrot
1 laurbærblad
1 ts tørket timian eller tørket ramsløk
1 liter vann
2 bokser, á 300 g, hermetiske kikerter
1 ts nykvernet pepper
10-15 dråper Tabasco

Finhakk hvitløkfeddene og skjær stangsellerien og sjalottløken i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og la det surre på litt under medium varme i noen minutter slik at løken begynner å bli myk.

Skrell gulroten og del den i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med laurbæbladet, tørket timian eller ramsløk, vannet og kikertene. Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter til gulrøttene har blitt passe myke.

Smak til med nykvernet pepper, resten av saltet og Tabasco.

Server gjerne godt flatbrød til suppen!

 

 

 

 

Kjapp kikertsuppe

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    • Hei Siri!
      Jeg bruker 2 bokser med Bonduelle kikerter, og nå har jeg fått skrevet dem inn i oppskriften også 😉
      Takk, takk!

Legg igjen en kommentar til Siri Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *