Kjapp kikertsuppe
Uten å ha en eneste faktasak å støtte meg til, innbiller jeg meg at kikertsuppe er italienernes svar på vår gule ertesuppe. Men det er godt mulig at kikertsuppe er vanlig å spise i mange andre land også. Jeg slå iallfall et slag for at vi med stor glede og forlystelse kan spise mer av det her i Norge også. Her snakker vi superkjapp og veldig god middag!
Jeg bruker hermetiske kikerter når jeg lager denne suppen.
Vil du lage en versjon med tørre kikerter som du legger i bløt, kan du sjekke ut denne oppskriften!
Oppskrift på lettvint kikertsuppe
til 4 personer
2 fedd hvitløk
2 stenger stangselleri
1 sjalottløk
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 gulrot
1 laurbærblad
1 ts tørket timian eller tørket ramsløk
1 liter vann
2 bokser, á 300 g, hermetiske kikerter
1 ts nykvernet pepper
10-15 dråper Tabasco
Finhakk hvitløkfeddene og skjær stangsellerien og sjalottløken i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og halvparten av saltet og la det surre på litt under medium varme i noen minutter slik at løken begynner å bli myk.
Skrell gulroten og del den i små terninger. Ha dem i kasserollen sammen med laurbæbladet, tørket timian eller ramsløk, vannet og kikertene. Kok opp og la det småkoke i 8-10 minutter til gulrøttene har blitt passe myke.
Smak til med nykvernet pepper, resten av saltet og Tabasco.
Server gjerne godt flatbrød til suppen!
Hei! Bruker du bare en boks kikerter eller flere?
Hei Siri!
Jeg bruker 2 bokser med Bonduelle kikerter, og nå har jeg fått skrevet dem inn i oppskriften også 😉
Takk, takk!