Jeg simpelthen elsker jordbærsesongen vi er inne i nå! Disse herlige, søte, norske jordbærene som overgår alle de importerte med 20-gangen, samme hvor mye vi sier at importbærene bli bedre for hver år. De når definitivt ikke opp i konkurransen mot de norske!

Og når vi først har så gode bær, er det hyggelig å gi dem et skikkelig godt følge også, med hjemmelaget vaniljesaus.

Hvis du ikke har prøvd å lage din egen vaniljesaus før, men kanskje har hørt at det er vanskelig, skal jeg nå skynde meg å si at det er det ikke. Du må bare passe på slik at sausen ikke blir for varm etter at du har blandet inn eggeplommene. Dette kommer jeg tilbake til i oppskriften, så følg bare med.

De beste jordbærene fortjener den beste vaniljesausen

 

Oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus
til 4 personer

3 ½ dl H-melk
2 ts hjemmelag vaniljesukker eller 1 vaniljestang
100 g sukker
3 store eggeplommer

Ha melken i en tykkbunnet kasserolle. Bruker du vaniljestang, deler du den i to langsetter og skraper ut frøene før du hra både frø og stang i kasserollen. Kok opp melken.

I mellomtiden har du vaniljesukkeret i en bolle sammen med sukkeret og eggeplommene og pisker det, for hånd, til det tykner og begynner å bli litt luftig. Er eggene dine små, kan du gjerne bruke 4 plommer.

Når melken har nådd kokepunktet, tar du ut vaniljestangen – hvis du bruker – og heller melken over i bollen med egg og sukker. Rør det sammen til sukkeret er oppløst. Hell det så tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen.

Ha forholdsvis lav varme mens du varmer opp sausen og rører godt hele tiden. Pass på at du får med det alle områder i bunnen av kasserollen slik at ikke noe blir brent.

Sausen er ferdig når den begynner å tykne. Dra en finger oppover langs sleiven du rører med. Blir det en “vei i vellingen” som holder seg, er sausen ferdig. Hell den over i en bolle og la den avkjøles.

De beste jordbærene fortjener den beste vaniljesausen De beste jordbærene fortjener den beste vaniljesausen

Nyt sommeren!

 

Lyst på en deilig sommerbok? Nå kan du kjøpe den nye boken min i nettbutikken! Klikk her!

De beste jordbærene fortjener den beste vaniljesausen

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *