Krydderkake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 24

Krydderkake med sjokoladeglasur

Vet du hva du skal lage når du trenger en skikkelig saftig og god kake som skal serveres til mange: Krydderkake med sjokoladeglasur!

Den er fortryllende enkel å lage, og blir bestandig veldig godt mottatt enten det er i barnebursdag, skoleavslutning eller til ettermiddagskaffen. Krydderkaken er dessuten veldig kjekk å fryse ned, så om ikke alt blir spist med én gang, bruker jeg bestandig å dele den i serveringsstykker før jeg putter den i fryseren.

LES MER! Slik lager du SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE MED NALLGOD GLASUR

God bakst til deg!

Ingredienser

Kakerøren
200 g smør
575 g sukker
4 ts kanel
1 ts malt ingefær
0.5 ts malt anis
0.5 ts kardemomme
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Sjokoladeglasuren
100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe ferdig utblandet
kakestrøssel

Slik lager du krydderkake med sjokoladeglasur

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre. Ikke rør mer enn du må, bare rør til alt er blandet. Hell det over i langpannen og stek på nederste rille i 30–40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

Når kaken er ute av ovnen, lager du glasuren, for den skal has på varm kake. Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover, dryss over strøssel hvis du bruker det, og sett kaken til avkjøling.

Skjær opp i passe stykker og server. Kaken holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3–4 dager.

Kos deg!

24 kommentarer til “Krydderkake med sjokoladeglasur”

  1. Nydelig krydderkake! Både store og små likte denne. Hadde ikke malt anis, ble droppet. Hadde hakket kokesjokolade oppå glasuren, kjempegodt.

  2. Gler oss til å prøve 😃 har laga glasur, og den er jo naturlig Veeldig tynn! 4 spiseskje med kaffe + smelta smør … skal eg likevel helle den på ..? Vel å kjøle litt ned, men på bildet ser den smurt ut? den eg har laga er god, men regner med den smelter seg inn i kaka ..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon