Krydderkake med sjokoladeglasur

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter

Porsjoner: 24

Krydderkake med sjokoladeglasur

Vet du hva du skal lage når du trenger en skikkelig saftig og god kake som skal serveres til mange: Krydderkake med sjokoladeglasur!

Den er fortryllende enkel å lage, og blir bestandig veldig godt mottatt enten det er i barnebursdag, skoleavslutning eller til ettermiddagskaffen. Krydderkaken er dessuten veldig kjekk å fryse ned, så om ikke alt blir spist med én gang, bruker jeg bestandig å dele den i serveringsstykker før jeg putter den i fryseren.

LES MER! Slik lager du SJOKOLADEKAKE I LANGPANNE MED NALLGOD GLASUR

God bakst til deg!

Ingredienser

Kakerøren
200 g smør
575 g sukker
4 ts kanel
1 ts malt ingefær
0.5 ts malt anis
0.5 ts kardemomme
3 ts natron
725 g hvetemel
1 l kefir

Sjokoladeglasuren
100 g smør
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe ferdig utblandet
kakestrøssel

Slik lager du krydderkake med sjokoladeglasur

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle en stor langpanne med bakepapir.

Smelt smøret. Ha alt det tørre i en miksebolle og bland det sammen før du tilsetter kefiren og det smeltede smøret. Rør til du får en glatt og klumpfri røre. Ikke rør mer enn du må, bare rør til alt er blandet. Hell det over i langpannen og stek på nederste rille i 30–40 minutter. I min stekeovn tar kaka nærmere 30 enn 40 minutter å steke ferdig. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en tynn pinne ned i kaken. Kommer pinnen tørr ut, er kaken ferdig.

Når kaken er ute av ovnen, lager du glasuren, for den skal has på varm kake. Smelt smøret i en litt romslig kasserolle. Rør inn melis, kakao og vaniljesukker godt slik at det ikke blir klumper. Tilsett nok kaffe til at får en passe glatt glasur. Skulle det vise seg at du ikke får ut alle melisklumpene, heller du glasuren gjennom en sil og opp på den varme kaka. Fordel glasuren jevnt utover, dryss over strøssel hvis du bruker det, og sett kaken til avkjøling.

Skjær opp i passe stykker og server. Kaken holder seg saftig og god i en lufttett pose eller beholder i 3–4 dager.

Kos deg!

24 kommentarer til “Krydderkake med sjokoladeglasur”

    • Hei Sofie!
      Jeg bruker litt forskjellige kameraer. Jeg har et Nikonkamera som jeg bruker mest til bilder på bloggen. Mannen min, Øystein, som tar bilder på bloggen også, bruker både det samt et Hasselbladkamera.

  1. Skal det virkelig være SÅ mye sukker i kaken? 625 gr er jo enormt mye selv om den bakes i storform.

    • Hei Marthe!
      Jeg har aldri prøvd det, men ser ingen grunn til at det ikke skal gå. Du må doble mengden med bakepulver i forhold til natron 🙂

    • Den letteste måten å måle det på, er å bruke et litermål å helle vann i både rundformen og langpannen. Da ser du lett forholdet i volum mellom de to, og kan dele ned oppskriften helt riktig 🙂 God bakst!

  2. Hei,
    Da er kaken bakt og servert på fotballcup. Den ble veldig godt mottatt, datteren min på 10 år elsket den!
    Takk for tipset du ga meg da vi var på Føllfestival for to uker siden :):)

  3. Fryser man kaken med glasur og det hele, eller er det best å fryse den uten glasur og så ha på nylaga glasur på tint kake? Og ca hvor lang tid trenger den påå tine, forutsatt at den er delt i porsjonsstykker?
    Billett merket “Bedre tid nå enn senere i advent.” 😉

    • Hei Ingrid!
      Det går fint å fryse ned kaken med glasur, men glasuren kan bli litt skrukkete når kaken tines, så skal den være glattest og finest mulig, er det lurt å ta den på etterpå. Fryser du den ned i stykker, tiner den ganske så raskt. Men i stykker, er det vanskeligere å få på glasuren etterpå.

    • Hei Maiken!
      Da må du nesten bare prøve å bruke glutenfritt mel. Jeg har ikke prøvd det, men jeg vil anta at det skal gå bra. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon