Blåbærgrøt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Blåbærgrøt!

Den som liker å få et aldri så lite kick ved frokostbordet, en helt ordinær hverdag, bør absolutt prøve seg på en porsjon av denne blåbærgrøten! Det er en helt vanlig havregrynsggrøt som jeg bare putter i skogsblåbær i, som får koke med. Så husk å legg noen av blåbærene du finner på sommerens blåbærturer rett i en frysepose og så ned i fryseren (uten noen koking eller røring), så har du et lite forråd å ta av utover vinteren.

LES MER: Sånn koker du supergod havregrynsgrøt

 

Havregrynsgrøt med blåbær

til 4 personer

300 g skogsblåbær, friske eller frosne
4 dl vann
200 g eller 5 dl lettkokte havregryn
6 dl melk
¼ ts salt

til servering
noen friske blåbær
et lite dryss sukker og kanel

Det går helt fint å ta frosne blåbær rett ut fra fryseren og oppi kasserollen sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Bruk gjerne en gaffel eller en potetmoser til å mose blåbærene litt – før du har i havregrynene, melken og saltet og koker det hele opp igjen.

Kok grøten i 5–6 minutter, til den er blitt passe tykk. Hell den over i tallerkener, dryss over noen friske bær, litt sukker og kanel – og server.

Du kan også gjerne ha smør, sukker og kanel på blåbærhavregrynsgrøten.

God frokost!

 

 

Bildet er fra boken min «Fru Timians beste sommermat» og er tatt av Studio Dreyer Hensley

 

2 kommentarer til “Blåbærgrøt!”

    • Her har det gått litt fort da jeg skrev ut fremgangsmåtem, Julie! Retter det opp nå. Takk for at du sa i fra 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon