Blåbærgrøt!
Den som liker å få et aldri så lite kick ved frokostbordet, en helt ordinær hverdag, bør absolutt prøve seg på en porsjon av denne blåbærgrøten! Det er en helt vanlig havregrynsggrøt som jeg bare putter i skogsblåbær i, som får koke med. Så husk å legg noen av blåbærene du finner på sommerens blåbærturer rett i en frysepose og så ned i fryseren (uten noen koking eller røring), så har du et lite forråd å ta av utover vinteren.
LES MER: Sånn koker du supergod havregrynsgrøt
Havregrynsgrøt med blåbær
til 4 personer
300 g skogsblåbær, friske eller frosne
4 dl vann
200 g eller 5 dl lettkokte havregryn
6 dl melk
¼ ts salt
til servering
noen friske blåbær
et lite dryss sukker og kanel
Det går helt fint å ta frosne blåbær rett ut fra fryseren og oppi kasserollen sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Bruk gjerne en gaffel eller en potetmoser til å mose blåbærene litt – før du har i havregrynene, melken og saltet og koker det hele opp igjen.
Kok grøten i 5–6 minutter, til den er blitt passe tykk. Hell den over i tallerkener, dryss over noen friske bær, litt sukker og kanel – og server.
Du kan også gjerne ha smør, sukker og kanel på blåbærhavregrynsgrøten.
God frokost!
Bildet er fra boken min «Fru Timians beste sommermat» og er tatt av Studio Dreyer Hensley
det står ikke noe om epler og bringebær i ingredienslisten, skal dette byttes ut med blåbær?
Her har det gått litt fort da jeg skrev ut fremgangsmåtem, Julie! Retter det opp nå. Takk for at du sa i fra 🙂