Fine rundstykker
En ny rundstykkeoppskrift her på bloggen! Kan aldri bli for mange av dem, kan det vel? Dagens oppskrift er av det helt fine slaget. Bare hvitt hvetemel, vann, gjær og en aldri så liten dæsj med salt. That’s it.
Jeg elsker å ha rundstykker av ymse slag liggende på lur i fryseren. Så kjekke å tine opp for enhver anledning. Vil du prøve deg på noen versjoner som også har grovt mel i seg, kan du bake disse kaldhevede rundstykkene eller disse rundstykkene med havregryn.
Vil du ha den helt fine versjonen, finner du oppskriften rett under dette bildet!
Oppskrift på fine rundstykker
ca. 20 stykker
1 kg hvetemel
1 pk gjær, fersk eller tørr
1 ts salt
7 dl vann
Ha alle ingrediensene til deigen i en miksebolle. Bruker du tørrgjær, blander du det med resten, mens fersk gjær smuldrer du bare opp og har i sammen med elet.
Elt deigen godt sammen. La miksmasteren gå på den laveste hastigheten i 12-14 minutter, til du kjenner at deigen har blitt seig og god.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve til den får cirka dobbel størrelse. Det tar et sted mellom 45 minutter og 1 time.
Dryss et helt tynt lag mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang eller to før du deler den i 20 like store biter. Rull dem ut til rundstykker og plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk rundstykkene med plastfolie og la dem etterheve i 20-30 minutter, stil de har doblet størrelsen.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skjær et tynt snitt i hvert av rundstykkene før du setter brettet inn i stekeovnen og steker dem i 15-16 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.
God bakst!
Korreksjon / fine rundstykker : trodde feiligaktig at jeg hadde noe å bidra med . Konklisjon: din oppskrift
på fine rundstykker er PERFEKTE!
Herlig, Roy! 🙂
Nesten alle oppskrifter nå for tiden antar at man har stor kjøkkenmaskin. Hvor lenge ca. må man elte hvis man bruker gammeldags håndkraft?
Hei Eva! Ja, det er nok mange oppskrifter som tar utgangspunkt i at man bruker en kjøkkenmaskin. Det viktigste er å elte deigen til man han fått opparbeidet glutenet, så man kan nok si ca. dobbelt så lang tid med håndkraft som med en kjøkkenmaskin. Jeg har massevis av oppskrifter på eltefri bakst liggende på bloggen. Der kreves det ingen elting, bare at man rører sammen deigen. Men, der kreves det litt lengre hevetid – gjerne at deigen står på kjøkkenbenken over natten. Så kanskje det kan være et godt alternativ? Lykke til med bakingen!
Er blitt veldig inspirert av dine kulinariske bidrag som har åpnet en for meg ny og spennende verden – gleder meg virkelig til å følge deg videre . Du må ha STOR glede i det du deler m. Oss andre
Så hyggelig å høre, Roy! Da håper jeg vi slår følge lenge 🙂
Super god oppskrift!
Hevet veldig godt og ble veldig luftige!
Tusen takk 🙂
Så hyggelig å høre, Asbjørn!