Pølser, tomater og bønner i langpanne!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pølser, tomater og bønner i langpanne!

Jeg har fremdeles massevis av tomater hengende i drivhuset, og de er aldeles perfekte å bruke i denne middagen. Du kan selvfølgelig kjøpe tomater i butikken også. Bruk de variantene som frister mest.

Ja, du kan bruke hermetiske tomater også! Dette er virkelig en superenkel oppskrift som kan endres ut fra hva som er tilgjengelig akkurat når du skal lage middagen.

Jeg bruker grove, kjøttrike pølser. En pølsevariant som heter salsiccia

Elsker mat som dette!

Grov italiensk pølse på en seng av tomater og bønner

Oppskrift på pølser, tomater og bønner i langpanne, servert med pasta
til 4 personer

600 g cherrytomater
4 + 1 ss olivenolje
2 ss hvitvinseddik
2-3 greiner timian
1-2 greiner rosmarin
8 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 boks store hvite bønner
500 g gode pølser
tagliatelle eller annen pasta

Sett stekeovnen på 160 grader og finn fram en ildfast form.

Er cherrytomatene store, deler du dem før du har dem i den ildfaste formen sammen med olivenoljen (4 ss), hvitvinseddiken, timian- og rosmaringreinene, saltet og pepperen og blander det hele godt sammen.

Sett formen i stekeovnen og stek i 40-45 minutter. Når det er igjen ca. 5 minutter, heller du væsken av bønnene og skyller dem i kaldt vann før du har dem i formen sammen med tomatene.

Mens tomatene stekes, steker du pølsene i stekepannen. Skjær noen små snitt i skinnet slik at det ikke sprekker opp under stekingen. Ha resten av olivenoljen i stekepannen og stek pølsene på medium varme til de blir gyllenbrune og det dufter deilig i kjøkkenet.

Kok pasta etter anvisning på pakken og server til!

Grov italiensk pølse på en seng av tomater og bønner

Grov italiensk pølse på en seng av tomater og bønner

Grov italiensk pølse på en seng av tomater og bønner

 

 

 

6 kommentarer til “Pølser, tomater og bønner i langpanne!”

  1. Eg har akkuratt oppdaga bliggen din. Veldig spennande!Har du oppskriften på pølsene?Me gar ei ope side på fb som heiter Villa Solås tradisjon og matglede. Kjekt om du/dere vil følge oss!
    Margit

    • Hei Margit!
      Takk for meldingen! Så bra at du liker bloggen! Jeg har ikke laget disse pølsene, men bruker ferdige pølser fra Gilde. Du ser bilde av forpakningen på ett av bildene i bloggposten.

  2. Lol, herligland som vi ser ut da gitt – men morsomt var det!
    Verdens beste var god den, men jeg likte curry pølsen som vi lagde best….
    Må lage pølser sammen igjen snart 🙂

    • Ja, det må vi, Ina! Jeg synes vi var skikkelig fine jeg 😉
      Vi får ta et litt mer staselig bilde ved neste pølselaging!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon