Laks og rotgrønnsaker i langpanne
For at en middag skal gå inn i syklusen over hverdagsmiddager som blir laget titt og ofte, må den oppfylle noen kriterier her hos meg:
- Den må smake godt!
- Den må være rask å lage
- Den må være bra for kropp og sjel å spise
- Og det er et stort pluss om den også gir lite oppvask – oppvasken avgjør jo hvor lang tid jeg faktisk bruker på hele middagslagingen
Når jeg lager denne middagen kan jeg krysse av på alle fire punktene! Herlig!
PS! Ta utvalget av rotgrønnsaker som et utgangspunkt og ikke en fasit. Utvalget i butikken endres med årstidene.
Laks i langpanne med rotgrønnsaker og fløte
til 4 personer
8-10 små poteter, eller 4 i vanlig størrelse
1 persillerot
2-3 gulrøtter
¼ sellerirot
1 liten polkabete – det er en hvit- og rødstripete bete
½ liten kålrot eller hvit bete (som jeg bruker her)
8 fedd hvitløk
½ purre
2 ss olivenolje
1 ts flaksalt
1 ts nykvernet pepper
2 dl matfløte
1 dl creme fraiche
1 ss mango chutney
600 g laksefilet
noen greiner timian
Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn fram en liten langpanne.
Er potetene store, deler du dem i to eller fire. Små poteter lar du være hele. Skrell og del opp alle rotgrønnsakene i passe serveringsbiter og ha alt i langpannen. Hvitløkfeddene lar du være hele, mens purren skjærer du i ringer. Ha i olivenoljen, salt og pepper og bland alt godt sammen.
Sett formen i stekeovnen og stek i 17-18 minutter.
I mellomtiden rører du sammen matfløte, creme fraiche og mango chutney, og deler opp laksen i 4 serveringsstykker. Dryss litt salt og pepper over fiskebitene.
Ta langpannen ut av stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 200 grader.
Lag plass til fiskestykkene i langpannen og hell over sausen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i 10 minutter.
God middag!
Hei☺ Dette så nydelig ut! Noen annet jeg kan bruke I stedet for mango chutney? Er allergisk mot mango…
Hei Christina! SÅ bra! Den er skikkelig god også!
Du kan finhakke 1/4 rød chili sånn at du får litt sting i smaken! Lykke til!
Hei, jeg lagde denne retten til middag i dag. Alle synes den var kjempe god! 🙂
Herlig, Trine!
Jeg lagde denne retten til middag i dag. Alle synes den var kjempe god!
Denne er en av mine favoritter ! Den smaker nydelig og er enkel å lage, og jeg er ingen kokk.
Herlig, Katrin! Så hyggelig å høre! 🙂
Grønnsakene ble ikke møre etter tiden det står i oppskriften. Skar de opp i små biter. Lurer på hvorfor.
Da trengte de rett og slett litt lengre tid, Elisabeth. Vil du prøve retten igjen, kan du beregne litt mer tid i stekeovnen. Lykke til!
Alt for dårlig tidsberegning. Jeg har laget denne retten mange ganger og bruker alltid 35-40 minutter på grønnsakene alene.
Da bruker du mye lengre tid med grønnsakene enn jeg gjør, Åsmund, for jeg er nok ganske så nært det antallet minutter som står i oppskriftn. Men, det er iallfall bra at smaken faller i smak hos deg 🙂