Deilig eplekake med vaniljefyll

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time og 30 minutter

Porsjoner: 12

Deilig eplekake med vaniljefyll

Det er jammen meg ikke mye som topper en nystekt og deilig eplekake med vaniljefyll! Åååå! Det er så godt at det nesten ikke er lov!

Denne eplekaken er enkel å lage. Vil du gjøre den ekstra lettvint, kan du bruke ferdigkjøpt vaniljekrem som du bruker i kaken. Vil du lage den selv, finner du oppskriften og fremgangsmåten på hjemmelaget vaniljekrem litt lenger ned.

Teksten fortsetter under annonsen

Eplekaken holder seg saftig og god oppbevart på kjøkkenbenken i noen dager. Den er også fin å fryse ned. La den gjerne tine en stund på benken før du varmer den i stekeovnen.

Både vaniljeis, pisket kremfløte, pisket creme fraiche elle en klatt med vanilekesam er kjempegodt å servere til eplekaken. Så her er det bare å finne sine favoritter.

God bakst til deg!

Teksten fortsetter under annonsen

Ingredienser

Eplekaken
175 g romtemperert smør
150 g sukker
3 egg
150 g hvetemel
2 ts bakepulver
0.75 dl melk
3 eple(r)
40 g pekannøtter eller valnøtter
2 ts brunt demerarasukker

Vaniljekremen
3 dl h-melk
1 ts vaniljesukker
3 eggeplomme(r)
70 g sukker
25 g maisenna

Slik lager du deilig eplekake med vaniljefyll

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme, og smør en rundform på 22 cm i diameter med smør eller formfett. Legg bakepapir i bunnen.

Vaniljekremen

Lager du vaniljekremen din selv, starter du med den. Det er gjort på noen få minutter.

Ha alle ingrediensene i en tykkbunnet kasserolle. Kok det opp under konstant omrøring og på litt over medium varme. Rør godt i bunnen sånn at det ikke brenner seg fast. Når kremen koker opp, lar du den koke i 30-40 sekunder, fremdeles under konstant omrøring. Hell den gjennom en sil og over i en bolle.

Teksten fortsetter under annonsen

Så til selve eplekaken

Dersom du er litt som meg, husker du ikke å ta smøret ut av kjøleskapet tidsnok til at det blir mykt før piskingen skal begynne, skal du vite at ostehøvelen er et eminent redskap da. Skjær skiver av smøret med høvelen, så blir det mykt på null komme niks.

Ha smøret og sukkeret i en miksebolle og pisk til det blir luftig og lyst i fargen. Pisk inn eggene, ett og ett. Bland sammen hvetemelet og bakepulveret før du du har det og melken vekselvis i miksebollen. Skrap ned fra kantene en gang eller to for å forsikre deg om at alt blir godt blandet.

Ha halvparten av røren i rundformen. Så fordeler du vaniljekremen oppå der.  Skjær eplene i tynne båter eller skiver og legg halvparten av dem over vaniljekremen. Så har du på resten av røren før du topper det hele med resten av epleskivene. Trykk dem ned i røren i et fint mønster. Hakk opp nøttene og dryss dem og sukkeret over.

Stek kaken på nederste rille i 1 time og 10 minutter, pluss, minus noen minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt. Stikk pinnen midt ned i kaken. Kommer den tørr ut, er kaken ferdig. Vaniljekremen er jo våt, men du ser om det sitter kakerøre igjen på pinnen eller ikke.

La kaken avkjøles på en bakerist. God bakst!

22 kommentarer til “Deilig eplekake med vaniljefyll”

  1. Denne kaken var himmelsk god, vaniljesmaken kom ekstra godt frem siden det ikke er kanel i oppskriften. Kan anbefales!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon