Ukemeny for uke 41
Hei godtfolk! Etter to uker i solfylte Los Angeles, hvor jeg har spist massevis av deilig mat, er det tilbake til hverdagen denne uken. For noen av dere er det høstferieuke denne uken. Håper dere får det aldeles strålende!
Jeg vet ikke helt når elgjakten starter rundt om i landet, men her på Østlandet, går startsignalet på mandag. For mange er dette derfor én av årets viktigste uker. Derfor står det elgburger på menyen denne uken. Forhåpentligvis er det også mye annen mat her som faller i smak.
Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag 5. oktober – Thailandsk fiskesuppe med laks og sjøkreps
Bytt gjerne ut sjøkrepsen med reker eller torskebiter. Det er jo tross alt mandag 😉
Tirsdag 6. oktober – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til
Om du ikke har de samme grønnsakene som meg, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!
Onsdag 7. oktober – Kyllinggryte med couscous
Denne kyllinggryten tilhører kategorien «passer til alt». Den er rask nok til å bli lagd på ganske så normale hverdager og staselig nok til fint å bli servert på en helgekveld! Elsker sånn mat!
Torsdag 8. oktober – Fiskepinner med pommes frites og remulade
De beste fiskepinnene lager du enkelt og greit selv! Pommes fritesen også!
Fredag 9. oktober – Elgburger med bacon
For å få elgburgeren skikkelig saftig, finhakker jeg bacon og blander inn sammen med det magre elgkjøttet. Om du ikke har elgkjøtt, kan du bruke vanlig karbonadedeig.
Lørdag 10. oktober – Vegetarlasagne
Om du ennå ikke har prøvd å lage en vegetarisk utgave av lasagne, kommer dagens oppfordring! Det er skikkelig godt!
Vil du ha kjøttversjonen, finner du oppskriften her!
Søndag 11. oktober – Fårikål med en vri
Duften av fårikål er duften av høst! Her har fårikålkjøttet fått følge av hvitløk, rødløk, cherrytomater og bacon i tillegg til hodekålen. Jeg synes det er kjempegodt. Håper du synes det samme!
Ukens deilige kake – Sjokoladepavlova med vaniljekrem
Med en pavlova på bordet, blir det bestandig feststemning! Herlig!
Ukens luftige gjærbakst – Laup – store trønderske boller med anis
Laup skal egentlig bare serveres rundt fastelaven, men det er ikke jeg så nøye på. Er det godt, så er det godt!
En riktig god uke til deg!