Hei godtfolk! Etter to uker i solfylte Los Angeles, hvor jeg har spist massevis av deilig mat, er det tilbake til hverdagen denne uken. For noen av dere er det høstferieuke denne uken. Håper dere får det aldeles strålende!

Jeg vet ikke helt når elgjakten starter rundt om i landet, men her på Østlandet, går startsignalet på mandag. For mange er dette derfor én av årets viktigste uker. Derfor står det elgburger på menyen denne uken. Forhåpentligvis er det også mye annen mat her som faller i smak.

Jeg ønsker deg en riktig god uke, og husk: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 41

 

Mandag 5. oktober – Thailandsk fiskesuppe med laks og sjøkreps

Bytt gjerne ut sjøkrepsen med reker eller torskebiter. Det er jo tross alt mandag 😉

Ukemeny for uke 41

 

Tirsdag 6. oktober – Supergod grønnsaksgrateng med kylling til

Om du ikke har de samme grønnsakene som meg, så la det ikke forhindre deg i å lage en supergod grateng. Bruk denne oppskriften som en veileder – ikke fasit!

Ukemeny for uke 41

 

Onsdag 7. oktober – Kyllinggryte med couscous

Denne kyllinggryten tilhører kategorien «passer til alt». Den er rask nok til å bli lagd på ganske så normale hverdager og staselig nok til fint å bli servert på en helgekveld! Elsker sånn mat!

Ukemeny for uke 41

 

Torsdag 8. oktober – Fiskepinner med pommes frites og remulade

De beste fiskepinnene lager du enkelt og greit selv! Pommes fritesen også!

Ukemeny for uke 41

 

Fredag 9. oktober – Elgburger med bacon

For å få elgburgeren skikkelig saftig, finhakker jeg bacon og blander inn sammen med det magre elgkjøttet. Om du ikke har elgkjøtt, kan du bruke vanlig karbonadedeig.

Ukemeny for uke 41

 

Lørdag 10. oktober – Vegetarlasagne

Om du ennå ikke har prøvd å lage en vegetarisk utgave av lasagne, kommer dagens oppfordring! Det er skikkelig godt!

Vil du ha kjøttversjonen, finner du oppskriften her!

Ukemeny for uke 41

 

Søndag 11. oktober – Fårikål med en vri

Duften av fårikål er duften av høst! Her har fårikålkjøttet fått følge av hvitløk, rødløk, cherrytomater og bacon i tillegg til hodekålen. Jeg synes det er kjempegodt. Håper du synes det samme!

Ukemeny for uke 41

 

Ukens deilige kake – Sjokoladepavlova med vaniljekrem

Med en pavlova på bordet, blir det bestandig feststemning! Herlig!

Ukemeny for uke 41

 

Ukens luftige gjærbakst – Laup – store trønderske boller med anis

Laup skal egentlig bare serveres rundt fastelaven, men det er ikke jeg så nøye på. Er det godt, så er det godt!

Ukemeny for uke 41

En riktig god uke til deg!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *