Ukemeny for uke 44

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 44

Jeg håper du har hatt en strålende fin uke og helg! Det har jeg! Nå er det så masse spennende som skjer med Fru Timian for tiden, så jeg føler jeg er på en deilig bølge. Måtte den vare 🙂

Som vanlig er det litt av hvert å finne i ukemenyen denne uken også. Noen av mine favoritter her er fiskeformen med laks, reker og karri, chorizosuppen og søndagsmiddagen med coq au vin. Jeg håper du finner deg noen favoritter her du osgå!

Jeg ønsker deg en riktig så god uke, og husk; Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 44

 

Mandag 26. oktober – Fiskeform med laks og reker

Vanligvis er det fiskebollene som er karriens faste følgesvenn her til lands, og da drysser vi den ofte oppå den hvite sausen ved servering. Men for at den aller beste smaken i karrien skal komme fram bør den faktisk stekes på ganske sterk varme. Jeg tror at når du har smakt denne fiskegryta, vil karripulveret i kjøkkenskuffa ikke rekke å gå ut på dato mer.

Ukemeny for uke 44

 

Tirsdag 27. oktober – Koteletter med saus og grønnsaker

Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Det forutsetter at koteletten du kjøper må være litt tykk. Og så må du for all del la alt fettet være på mens du steker koteletten. Så får du heller skjære det vekk etterpå. Uten fett, blir koteletter pr definisjon tørt!

Ukemeny for uke 44

 

Onsdag 28. oktober – Kjøttboller og pasta

Kjøttboller og pasta er en av middagsrettene som alltid går hjem. Det er aldri en dag som ikke passer for en kjøttbolle eller to.

Her bruker jeg lammekjøttdeig, men dersom du ikke får det i butikken, bytter du den bare ut med vanlig kjøttdeig.

Ukemeny for uke 44

 

Torsdag 29. oktober – Torsk med tomater og potet

Dette er egentlig litt luksusmat som passer like godt på en mandag som en lørdag.

Ukemeny for uke 44

 

Fredag 30. oktober – Cannelloni med spinat og grønnkål

Lov meg at du ikke blir helt skremt av å lese spinat og grønnkål sammen! Dette er kjempegod middag og jeg tror at selv den mest kjøttelskende kommer til å elske denne vegetariske vrien på cannellonien!

Ukemeny for uke 44

 

Lørdag 31. oktober – Suppe med kikerter, chorizo og linser

Du skjønner med en gang du ser bildet at denne suppen må smake aldeles smashing godt! Og det gjør den virkelig! Jeg elsker den og det håper jeg du kommer til å gjøre også!

Vil du servere godt brød til, passer denne focacciaen veldig bra.

Ukemeny for uke 44

 

Søndag 1. november – Coq av vin

Det finnes det sikkert like mange oppskrifter på coq au vin som det finnes franskmenn. Denne er litt herfra og derfra, og blir en forholdsvis lett og mild variant av den franske nasjonalretten. Jeg forstår ikke fransk, men jeg har skjønt nok til å vite at coq au vin betyr hane kokt i vin. Haner er ikke noe vi kan gå i butikken og kjøpe her i Norge, og ikke vet jeg om det er mulig i Frankrike heller, for jeg har aldri prøvd.

Ukemeny for uke 44

 

Ukens kake – Sjokolademarmorerte muffins

Det slår aldri feil med noen luftige og gode muffins! Herlig!

Ukemeny for uke 44

 

Ukens gjærbakst – Skolebrød

Det er nesten ingenting i hele verden som er bedre enn luftig, nystekt gjærbakst! Og disse skolebrødene er intet unntak.

Ukemeny for uke 44

En riktig god uke til deg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon