Arvekyllingen med en vri!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Arvekyllingen med en vri!

Er du én av dem som elsker ARVEKYLLINGEN? Én av de mest populære oppskriften på bloggen har i mange år vært ARVEKYLLINGEN. Denne langpanneretten med stekt kylling, fløte og massevis av gode smaker som bestandig er en stor suksess å servere  til både små og store gjester.

Her har jeg laget en vri på arvekyllingen. Fremdeles en klassiker og fortsatt akkurat like godt!

Hvorfor heter den Arvekylling?

Synes du Arvekylling er et merkelig navn på en middag? Noen ganger er det jo sånn at nærmest alle spør etter oppskriften på retten du serverer, når man har gjester. Og det er akkurat det som bruker å skje når denne kremede kyllingretten blir servert. Dermed arves oppskriften videre.

LES MER! Dette er en STOR FAMILIEFAVORITT å servere: baconsurret kylling med mozzarella.

Ingredienser

500 g kyllingfilet
2 ss olivenolje
1 ts salt
0.5 ts nykvernet pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød paprika
0.5 chili
5 soltørket tomat(er)
0.25 brokkoli
1.5 dl kremfløte
1.5 dl creme fraiche
75 g revet ost

Slik gjør du

Sett stekeovnen på 200 grader og finn frem en ildfast form.

Del opp kyllingfiletene i mindre biter og brun dem i en varm stekepanne sammen med oljen. Dryss over litt salt og pepper. Gjør bruningen i to omganger slik at pannen har sterk varme hele tiden. Kyllingen trenger bare å få en brun stekeskorpe før du heller bitene over i den ildfaste formen.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i stekepannen når du er ferdig med kyllingen. La det surre på ganske svak varme i 4-5 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida deler du paprikaene i to og tar ut kjernehuset før du skjærer dem opp i staver. Chilien deler du først i to og skraper ut frøene på før du finhakker. Dersom de soltørkede tomatene er helt tørre (altså at de ikke ligger i en olje) legger du dem i en skål og heller kokende vann over, og lar det ligge sånn i 3 minutter før du skjærer dem i strimler.

Brokkolien deler du i små buketter. Fordel alt dette over kyllingen. Bland sammen fløten og creme fraichen og resten av saltet og pepperen før du heller det over. Riv osten på den grove siden av rivjernet og fordel den på toppen.

Nå bruker jeg å løfte noen av bitene halvveis opp fra sausen, slik at de stikker opp. Da ser retten bedre ut når jeg serverer den etterpå. Sett den ildfaste formen på en rist på rillen under midten i stekeovnen og la det steke i 40 minutter.

Kok ris som du serverer ved siden av Arvekyllingen. Gjerne en grønnsalat også!

God middag! Håper du får en ny favoritt her!

26 kommentarer til “Arvekyllingen med en vri!”

 1. Ser veldig godt ut:-) Kan man bytte ut creme fraiche med rømme? (Laktosefri lettrømme) eller evt bare bruke laktosefri fløte?

  • Hei Anne-Kristine! Jeg har ikke prøvd laktosefri rømme, så jeg kan egentlig ikke svare deg på det. Det er mulig det ligger noen kommentarrer lenger ned her som handler om det. SJekk det 🙂

 2. Har lagd denne noen ganger nå. Siste gang lagde jeg den til 10 personer. Pimpa den opp med litt mer løk og chilli (dobla) og så brukte jeg soltørka tomater i basilikum olje. Dobla også fløte og crem fresh for å få litt mer saus.
  Det ble definert en høydare med masse smak å masing om oppskrift 🙂

  • Det høres kjempegodt ut, Ingrid! Og det er jo det som er så bra når man har en grunnoppskrift som man liker. Da kan den pimpes opp og endres etter smak og behag 🙂

 3. Takk for mange gode oppskrifter!
  Prøvde denne i går, men sausen skilte seg. Hva er din erfaring med det?

  • Hei Lise! Ja, jeg vet at det blir sånn innimellom. Det er fløten og tomatene i kombinasjon som gjør det. Det blir litt bedre om du bruker maisenna i sausen.

 4. Laget denne til gjestene våre i går, og den ble veldig godt mottatt 😀 Oppskrift og nettsted er formidlet videre 😊💛 Kjempegodt!! 😊

 5. Hei!
  Lagde denne retten. Kjempegod på smak, men sausen ble veldig tynn og skilte seg litt. Kan det ha noe med at jeg hadde kjøpt kyllingfilet tilsatt vann og at det dermed kom en del væske fra den? Trodde ikke det ville virke så mye inn i og med at kyllingen jo stekes på forhånd…

  • Hei Marit!
   Det er nok kombinasjonen oppdelte tomater og fløte som gjør det. Syren i tomatene gjør at det innimellom blir sånn, andre ganger ikke. Bytter du til cherrytaomter, som du beholder hele, vil et ikke være et problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon