Ukemeny for uke 47

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 47

Det hadde egentlig vært litt moro å vite hvor mange av dere som bruker ukemenyene her på bloggen fast. Skulle jeg tippe, vil jeg tro at noen bruker menyforslagene som de er, mens andre shopper og velger seg ut noen favoritter. Og så vet jeg at mange tar vare på oppskrifter fra andre ukemenyer og gjemmer dem til passende anledninger. Det er iallfall utrolig hyggelig for meg å få alle de tilbakemeldingene som jeg gjør med bilder og ord på ting dere har laget. Fortsett med det!

Som seg hør og bør er det litt av hvert å finne i denne ukemenyen – både av råvarer og at det skal passe for både små og store. Jeg håper du finner deg noen nye favoritter i løpet av uken!

Jeg håper du får en strålende fin uke! Og hus: Nyt livet og nyt maten!

Ukemeny for uke 47

 

Mandag 16. november – Laksemiddagen som hele familien elsker!

Jeg simpelthen elsker det når jeg kan smelle sammen en supergod – og supersunn – middag, som hele familien elsker på mindre enn halvtimen! Hvis du gjør det samme, må du prøve denne oppskriften!

Ukemeny for uke 47

 

Tirsdag 17. november – Spagetti med kylling, hvitløk og paprika

Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.

Ukemeny for uke 47

 

Onsdag 18. november – Blomkålsuppe

En god blomkålsuppe er både bra for kroppen å spise og skikkelig kjapp å lage. At den dessuten får frem en litt luksuriøs følelse på en helt vanlig onsdag, skal definitivt ikke kimses av!

Ukemeny for uke 47

 

Torsdag 19. november – Gryte med sei og safran

Det er bestandig utrolig deilig med middager som både er billige å handle inn til, kjappe å lage og gode å spise! Skikkelig Kinderegg, med andre ord! Det er denne gryten. Selv om safran er dyrt, er det ikke mange trådene som skal til – og du kan bruke gurkemeie istedenfor.

Ukemeny for uke 47

 

Fredag 20. november – Spagetti og kjøttsaus

Denne spagettien og kjøttsausen – og variasjoner av den – er nok én av de mest spiste middagene i Norge. Med noen triks er det lett å gjøre den til en skikkelig sunn og god familiemiddag.

Ukemeny for uke 47

 

Lørdag 21. november – Stekt kylling med bønnesalat

Jeg har mange store favoritter i denne retten; kylling, hvitløk, kikerter og bønner kommer alle langt opp på lista over råvarer som jeg liker veldig godt. Her bruker jeg en hel stor kylling som jeg steker, men du kan også bruke bare fileter, hvis du heller vil det.

Ukemeny for uke 47

 

Søndag 22. november – Oksehalegryte

Det er to ting jeg elsker med gryter. Smaken, kommer selvfølgelig på førsteplass. Den intensiteten og fylden som bare langkokt kjøtt med bein kan gi, er helt umulig å fremskaffe på en annen måte. Andreplassen ligger ikke langt unna, og den går til hele prosessen med grytelagingen. Kuttingen av ingrediensene, fresingen i panna og putringen som i timevis sprer forførende dufter i huset.

Denne gryten må du starte planleggingen av noen dager før du skal spise den, for ofte må du nok bestille oksehalen i kjøttdisken.

Ukemeny for uke 47

 

Ukens dessert – Dronning Mauds pudding

Vi kjører på med en skikkelig staselig dessert denne uken – Dronning Mauds pudding smaker helt fantastisk godt og er faktisk ganske så enkel å lage! Det kan vi like.

Ukemeny for uke 47

 

Ukens gjærbakst – Kjempesaftige rundstykker med frø

Disse frørundstykkene har jeg lagd veldig mange ganger. Mamma har bakt dem enda flere. Jeg tror nesten hun har med en pose frørundstykker til alle hun besøker. Vi bruker ikke helt den samme oppskriften, men du skal være god om du smaker forskjell.

Ukemeny for uke 47

En riktig god uke til deg!

 

2 kommentarer til “Ukemeny for uke 47”

  1. Hei hei fru Timian! 🙂
    Jeg må få takke for alle ukemenyene og oppskriftene! Følger de ikke helt slavisk, men de gir meg mye inspirasjon til å lage mine egne ukemenyer og oppskrifter. Mine uker ser omtrent slik ut: Mandag: pølser eller en annen form for farse. Tirsdag: fisk. Onsdag: Gryte eller suppe. Torsdag: Fisk. Fredag: «Fredagsbiff» = En eller annen form for stekt kjøtt som passer til rødvin. Lørdag: «Lørdagsmat» (Hamburger / Taco/ Reker/ Pitabrød etc. ) Søndag: Noe som lager seg selv i ovn mens vi er på tur. (Leirgryte / Jerngryte / steik etc.) Min lokale Coop har fersk fisk hver tirsdag og torsdag, derfor blir det fisk de dagene. Prøver å ha fisk minst 2 dager i uka, men helst 3, men ikke samme type fisk. Jeg foretrekker å ikke ha samme type kjøtt mer enn en gang i uka heller. Rester blir som oftest lunsj 🙂 Tusen takk for inspirasjon og oppskrifter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon