Napoleonskake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time + 1 time avkjøling

Porsjoner: 8

Napoleonskake

Jeg kan fremdeles huske den gangen da jeg som 7-8 åring vant en hel napoleonskake på basar! Napoleonskake var definitivt favorittkaken min, så det var særdeles stor stas!

Jeg trodde lenge at det var vanskelig å lage napoleonskake, men det er det ikke. Iallfall ikke hvis du bruker ferdigkjøpte butterdeigsplater. Det er mulig det er litt juks, men det funker. Så da gjør jeg det. Og kremen, er vaniljekrem med gelatin, som du blander inn pisket krem i.

Napoleonskake er en skikkelig klassiker!

Ingredienser

4 butterdeigsplate(r)
1 ss hvetemel
2 plate(r) gelatin
4 eggeplomme(r)
4 dl h-melk
100 g sukker
1 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang
20 g maisenna
4 dl kremfløte

Melisglasuren
200 g melis
3 ss vann

Slik baker du napoleonskake

Start med kremen til napoleonskaken

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann.

Ha eggeplommene, melken, sukker, vaniljesukker og maisenna i en kjele. Bruker du vaniljestang, deler du den i to og skraper ut frøene og har både frø og stang i kjelen. Kok opp under omrøring og la vaniljekremen koke i 30 sekunder. Kryst vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i vaniljekremen.

Hell vaniljekremen gjennom en sil og over i en bolle. Legg plastfolie tett ned til vaniljekremen og sett den i kjøleskapet.

Butterdeigsplatene

Tin butterdeigsplatene og sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.

Dryss hvetemelet på bordet og legg to av butterdeigsplatene oppå hverandre. Kjevle dem ut til et rektangel på litt over 20 x 25 cm. Bruk en linjal og renskjær til den størrelsen. Legg det over på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med de to siste butterdeigsplatene.

Prikk platene tett i tett med en gaffel før du steker butterdeigsplatene til de blir lett gyllenbrune, 15 og 20 minutter. Legg dem forsiktig over på en bakerist og avkjøl.

Ferdiggjøringen av napoleonskaken

Pisk en lett krem av fløten. Pisk så opp for hånd den avkjølte vaniljekremen og rør den sammen med kremen.

Fordel kremen på en av butterdeigsplatene. Lag en klumpfri melisglasur og fordel den jevnt utover den andre butterdeigsplaten før du legger den på toppen av vaniljekremen.

Sett hele kaken inn i kjøleskapet i minst 1 time.

Det er litt vanskelig å skjære pene stykker av napoleonskaken, men det går enklest når du bruker en taggete brødkniv.

Kos deg!

9 kommentarer til “Napoleonskake”

  1. Spent jeg nå! Kan vaniljekreneb vente med å blandes med føltekremen til dagen etter. Er redd kaken blir “vassen”

    • Ja, det går fint, Randi! Da varmer du opp litt av den ferdige vaniljekremen som du rører ut den oppbløtte gelatinen i, så rører du det igjen inn i resten av kremen 🙂

  2. Jeg bruker mors hjemmebakte vaniljefyll , men har i noe gelatin, avkjøles over natta og har i piska krem før jeg fyller i kaka. verdens beste napoliomskaker.

  3. Bare et lite spørsmål fra veganere og folk som ikke spiser svinekjøtt: Har noen prøvd å erstatte gelatin med agar i denne kaken og fromasjkaker?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon