Herlige lutefisksesong!

Mange av dere har sikkert rukket å spise lutefisk mange ganger allerede i år. Jeg har spist bare én hittil i år, men det er heldigvis mange dager igjen til jul! Lille julaften er det bestandig lutefisk med ertestuing, bacon, potet, gulrot og store potetlefser her hos oss. Det tror jeg at jeg har spist hver eneste lille julaften siden jeg var 2-3 år. Elsker tradisjoner som dette!

I denne versjonen har jeg laget det jeg kaller verdens kjappeste ertestuing, og det kan det jammen ikke være langt unna at det er. Jeg jukser jo på en måte bitte litt, men resultatet er så godt, at jeg gjør det igjen og igjen.

Ertestuingen er den kjappeste og enkleste ertestuingen som du kan tenke deg. Og den er supergod! Når vi tok disse bildene, spiste jeg nesten hele ertestuingporsjonen selv! Du kan lese mer om Bonduelle her!

Lutefisk med verdens kjappeste ertestuing!

Oppskrift på lutefisk med bacon, potet, gulrot, lefser og verdens kjappeste ertestuing
til 4 personer

Lutefisken
2 kg lutefisk
3–4 ts salt

Bonduelle ertestuing
2 bokser Bonduelle hermetiske erter
4 ss olivenolje
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Annet tilbehør
200 g bacon
8–10 poteter
4–6 gulrøtter
lefser

Del lutefisken i porsjonsstykker og legg dem over i en langpanne med skinnsiden ned. Dryss over saltet og la dem ligge slik i ca. 2 timer. Fisken kan godt stå på kjøkkenbenken i den stunden, det går helt bra.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skyll av saltet i kaldt og hell av den væsken som har runnet av fisken. Dekk langpannen med aluminiumsfolie og stek fisken et sted mellom 30 og 40 minutter. Sjekk etter 30 minutter for å se om fisken er ferdig. Bruker du loinstykker, bruker den å være det. Med større stykker som også inneholder bein, kan fisken måtte trenge litt mer tid.

Del baconet i småbiter og stek det gyllenbrunt på forholdsvis svak varme i en stor stekepanne. Hold det varmt frem til servering.

Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skrell gulrøttene og del dem i mindre biter. Kok dem i lettsaltet vann i en egen kjele eller la dem koke med potetene de siste 5 minuttene.

Hell ut væsken fra erteboksene før du har ertene i en kasserolle sammen med olivenoljen og setter på forholds svak varme. Mos ertene med en stavmikser mens de varmes opp. Smak til med salt og pepper. Så enkelt var det!

Lutefisk med verdens kjappeste ertestuing!

Da er det bare å legge maten over på serveringsfat og sette seg til bords!

Lutefisk med verdens kjappeste ertestuing! Lutefisk med verdens kjappeste ertestuing! Lutefisk med verdens kjappeste ertestuing!

 

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Bonduelle.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *