Sarah Bernard i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Sarah Bernard i langpanne

Sarah Bernard i langpanne er helt genialt å lage når du vil ha store mengder med Sarah Bernard fiks ferdig på kort tid.

Jeg bruker akkurat de samme råvarerne når jeg lager Sarah Bernard i langpanne som når jeg lager dem som små konfekter. Den største forskjellen er at det går mye fortere å lage denne langpanneversjonen.

LES MER: Sånn lager du SARAH BERNARD som SMÅ KONFEKTER!

Sarah Bernard er fin å fryse ned. Når du lager den i langpanne, er det lurt å dele den opp i små konfektbiter før du fryser den ned, så er det lettere å tine akkurat så mange biter som du trenger der og da.

Ingredienser

Mandelbunnen
750 g mandler
375 g melis
2 ts vaniljesukker
6 eggehvite(r)

Sjokoladekremen
175 g finkornet sukker
0.75 dl vann
300 g mørk sjokolade
6 eggeplomme(r)
300 g romtemperert smør

Sjokoladetoppingen
200 g mørk sjokolade
20 g kokosfett

Slik lager du Sarah Bernard i langpanne

Start med mandelbunnen

Sett stekeovnen på 190 grader, gjerne varmluft, og kle en langpanne med bakepapir.

Til denne langpanneutgaven skålder jeg ikke mandlene, som jeg bruker når jeg lager Sarah Bernard som små konfekter. Så her har jeg bare alle mandlene i en matprosessor og kjører knivene rundt til det har blitt helt finsmulete. Ha i melis og vaniljesukker og kjør rundt videre til alt er godt blandet.

Skill eggene og ha hvitene i matprosessoren. Kjør knivene rundt på laveste hastighet akkurat lenge nok til at alt blir blandet.

Fordel massen utover i langpannen.

Stek kakebunnen i 15-18 minutter. Den skal begynne å få en lett brunfarge på toppen og du skal kunne kjenne at det føles fast og fin.

Ta den ut av langpannen og la den avkjøles på en bakerist. La bakepapiret være på.

Sjokoladekremen

Mens bunnen avkjøles, lager du sjokoladekremen.

Ha sukkeret og vannet til fyllet i en liten kasserolle og kok opp. La det koke i 1 minutt. Avkjøl til det blir lunkent. Smelt sjokoladen og sett den til avkjøling.

Ha eggeplommene i en miksmaster og pisk til de blir luftige – som en eggedosis. Hell i den avkjølte sukkerlaken i en tynn stråle. Fortsett å piske til du har en luftig eggedosis.

I en annen bolle rører du smøret til det blir mykt og smidig. Jeg synes det er enklest å gjøre dette med en kjøkkenmaskin. Da bruker jeg den flate pisken til dette.

Tilsett så eggedosisen litt etter litt mens kjøkkenmaskinen går. Ikke tilsett for mye på én gang, da vil kremen kunne skille seg. Hvis du merker at den holder på å skille seg, kan du tilsette en liten isbit og piske inn den også.

Tilsett den smeltede sjokoladen til slutt.

Fordel kremen over den avkjølte mandelbunnen. Sett formen i kjøleskapet i minst 20 minutter.

Sjokoladetoppingen

Smelt sammen sjokoladen og delfiafettet. Ta kaken ut av kjøleskapet og fordel sjokoladen over. Her har jeg også drysset over litt flaksalt og, for å gjøre kaken ekstra feststemt, litt gullpulver.

Sett kaken så tilbake i kjøleskapet.

Kaken holder seg i kjøleskapet i noen dager. Ellers er den veldig fint å fryse ned i passe porsjonsbiter. Den tiner på noen få minutter.

God julebakst!

26 kommentarer til “Sarah Bernard i langpanne”

    • Mandelmel er litt finere i konsistensen enn malte mandler, men det går helt sikkert veldig bra. GOd bakst og lykke til!

    • Det kan være lurt å varme opp kniven når du skal dele opp, slik at den glir lettere gjennom sjokoladen. Og ta gjerne kaken ut av kjøleskapet en stund før du skal dele den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon