Kokosmakroner
Kokosmakroner skal jo smake av skikkelig god kokos, og for å få enda mer av den gode smaken, bruker jeg kokosolje i røren i tillegg til den vanlige kokosen. Kokosolje får du kjøpt i helsekostbutikker og velassorterte dagligvarebutikker.
Kokosmakroner er veldig kjappe og enkle å lage, og disse holder seg garanter fin i fasongen når de stekes.
Oppskrift på kokosmakroner
40 stykker
50 g kokosolje
3 egg
175 g sukker
50 g hvetemel
400 kokosmasse
Sett stekeovnen på 180 grader og kle noen stekebrett med bakepapir.
Smelt kokosoljen og sett den til side.
Pisk en lett eggedosis av eggene og sukkeret. Sikt inn hvetemelet og rør det inn. Ha i kokosen og rør den inn også. Hell i kokosoljen og rør den inn til slutt.
Form løse kuler av massen. Jeg bruker en liten isskje til jobben, men du kan bruke 2 spiseskjeer også. Legg dem med litt avstand på stekebrettet.
Stek kokosmakronene i 12-14 minutter. La em avkjøles på en bakerist.
God julebakst!
Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!
Spennende oppskrift med kokosolje! Den fikk jeg lyst å prøve. Stemmer det at der ikke skal bakepulver oppi?
Det stemmer, Krstina 🙂 God bakst!
Disse faller fra hverandre!
Hei Ragnhild. Prøv denne oppskriften istedenfor: https://frutimian.no/2016/12/03/kokosmakroner-spro-utenpa-og-seige-inni/
Jeg trodde jeg hadde fjernet denne oppskriften, men det hadde jeg tydeligvis ikke. Beklager!