Runde sirupssnipper

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Runde sirupssnipper

Ja, jeg hører det selv at det er helt fullstendig feil å kalle noe som er sirkelformet for en snipp. For en snipp er per definisjon spiss i formen. Men, saken var den at jeg hadde laget en deig til mine gode sirupssnipper, men så fikk jeg rett og slett lyst til å bake noe annet da deigen var klar til utkjevling dagen etter. Da ble det rundinger istedenfor.

Smaken er den samme gode!

Sirupssnippene passer veldig godt å spise akkurat sånn som de er eller med en bit god muggost på toppen.

Runde sirupssnipper

Oppskrift på runde sirupssnipper
120 g smør
250 g sirup
4 ss seterrømme
175 g sukker
2 ts stjerneanis
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
½ kg hvetemel

Smelt smøret i en stor kasserolle. Skru av varmen og tilsett sirupen. Rør det godt sammen. Hvis sirupen din var ganske fast, er det mulig du må varme opp dette lite grann for at det skal bli helt tyntflytende.

Ta kasserollen av varmen og rør inn seterrømmen. Bland sammen sukker, stjerneanis, nellik, ingefær og hvetemel i en bolle og rør med en visp for å fjerne alle klumper. Hell dette over i kasserollen og rør det sammen til en glatt og fin deig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet over natten.

Neste dag setter du først stekeovnen på 170 grader varmluft og kler noen stekebrett med bakepapir.

Dryss så et tynt lag med hvetemel på bakebordet og kjevle ut deigen tynt. Ta litt av deigen om gangen. Bruk en rund utstikker på ca. 7 cm i diameter og stikk ut kakene. Legg dem over på bakepapirkledde stekebrett.

Stekes på 170 grader varmluft i 7–8 minutter. Du kan steke flere brett på én gang. Avkjøl de sirupssnippene på en bakerist før du legger dem over i en lufttett boks.

Runde sirupssnipper Runde sirupssnipper

God julebakst!

 

Jeg er nominert i klassen Årets Matblogger i årets Vixen Blogawards. Nå er det bare noen få dager igjen å stemme på! Jeg blir veldig glad hvis du har lyst til å stemme på meg! (Du kan stemme hver 12 time) Klikk deg inn her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon