Grove, hjemmelagde flatbrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grove, hjemmelagde flatbrød

Hjemmebakte flatbrød! Det er skikkelig digg det! Du må gjerne lage dobbel porsjon når du setter igang, for disse kommer til å forsvinne fort som bare det. Det gjør de iallfall hjemme hos oss.

I de fleste flatbrødoppskrifter står det at du trenger en takke for å steke dem, men det trenger du ikke for disse. De steker du på en vanlig stekeplate i stekeovnen.

Ettersom de er rustikke i formen, passer de perfekt for meg som aldri kommer til å bli flink til å kjevle helt løvtynt og sirkelformet.

Grove, hjemmelagde flatbrød

Oppskrift på hjemmebakte, grove flatbrød
6 store, runde flatbrød

100 g fullkornshvetemel
140 g sammalt fint rugmel + til utkjevling
½ ts salt
3 g fersk gjær
1 ½ dl vann, ca. 30 grader

Strøssel
Her bruker jeg bare flaksalt, men du kan også bruke tørkede krydderurter sammen med saltet

Ha melet, saltet og gjæren i en bakebolle og hell i vannet. Elt deigen godt sammen i 5–6 minutter til den har blitt blank og glatt. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 2–3 timer. Med så liten mengde gjær, er slingringsmonnet ganske stort når det kommer til hevingen.

Sett stekeovnen på 220 grader varmluft og kle 2–3 stekebrett med bakepapir.

Dryss et tynt lag med fint, sammalt rugmel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 6 like store deler. Kjevle hver ut til en runding med ca. 30 cm i diameter. Løft på deigen innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast i bordet.

Legg flatbrødet over på et stekebrett før du skjærer det i 4 trekanter. Pensle et løvtynt lag med vann på flatbrødet før du drysser på et tynt lag med flaksalt.

Stek flatbrødene i 6–8 minutter til de blir gyllenbrune og sprø. Avkjøl flatbrødene på en bakerist.

Grove, hjemmelagde flatbrød

Her blir flatbrødene servert sammen med hjemmelaget tyttebærsyltetøy. Oppskriften på det finner du her! (Jeg har bare tilsatt noen eplebiter i denne versjonen)

God bakst!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon