Guacamole og salsa

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Guacamole og salsa

Ja, vi elsker fredagstacoen! Det gjør iallfall jeg. Jeg spiser det ikke hver fredag, men jeg er absolutt svak for å fylle stuebordet med små skåler av diverse godsaker og så gomle i seg taco mens vi ser på TV og skravler. Til vanlig sitter vi jo bestandig rundt kjøkkenbordet når vi spiser, og da blir det litt ekstra stas når vi forflytter oss til sofaen.

Det er veldig enkelt og greit å gjøre noen små vridninger på de pakkene vi kjøper i butikken slik at det ferdige resultatet blir litt mer spennende og smakfullt

Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her!

Ferdig guacamole på glass, det kjøper jeg ikke. Jeg tror kanskje ikke at det er avokado i dem engang. Den er dessuten særdeles enkel å lage selv. Ferdig salsa på glass, plukker jeg med meg fra hyllene. Her får du se hvordan du enkelt og greit høyner den tre hakk.

Her kan du se alle tacooppskriftene jeg har på bloggen!

Guacamole og salsa

Oppskrift på tomatsalsa
1 glass ferdig tomatsalsa – jeg bruker «hot»
2 tomater
1 fedd hvitløk
¼-½ rød chili
1 sjalottløk
2 vårløk
fersk koriander
litt limesaft
flaksalt
nykvernet pepper

Ha glasset over i en bolle. Del tomatene i små terninger. Hvitløkfeddet river du på den fine siden av rivjernet, mens chilien og sjalottløken finhakker du. Vårløken skjærer du i tynne ringer. Hakk opp korianderen og ha i. Hvor mye du bruker av den, bestemmer du selv. Når jeg skulle ta dette bildet, var det ikke koriander å oppdrive i Rakkestad, så jeg brukte litt basilikum istedenfor.

Smak til med limesaft, salt og pepper.

Salsaen blir enda bedre om den får stå en times tid før den spises.

Guacamole og salsa

 

Oppskrift på guacamole
Det finnes garantert en million måter å lage guacamole på, og jeg varierer den gjerne. Så bruk gjerne denne oppskriften som et utgangspunkt, så kan du prøve deg litt fram og tilbake.

2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
1 tomat – her bruker jeg 5 små cherrytomater
½ vårløk
flaksalt
pepper
gjerne også hakket koriander – som de altså ikke hadde i butikken i dag

Del avokadoene i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Del tomaten i små terninger og finhakk vårløken. Har du koriander, og vil bruke det, hakker du den opp og har i nå også. Smak til med salt og pepper.

Guacamole og salsa

Perfekt lite snacksemåltid i seg selv også dette!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon